Під парламентом вимагають відставки Авакова

Дата: 05 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Під будівлею Верховної Ради проходить мітинг за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Про це повідомляє кореспондентка видання ZMINA.

Акція розпочалась о 9-й годині ранку. Наразі під стінами парламенту проходять одразу декілька мітингів, які організували партія “Голос”, “Правий сектор” та правозахисники.

За словами кореспондентки ZMINA, активісти палили фаєри. Також один з мітингувальників вчинив самопідпал – підпалив на собі сорочку, однак встиг швидко зняти її. Згодом виявилось, що це – житель Нової Каховки Юрій Ляшенко. Разом з сім’єю він приїхав на мітинг через рейдерське захоплення його майна. 

 

Також активісти привезли під Верховну Раду “міліцейський бобік”, на яких  міліція їздила  в 90-х роках,  та закидали його фаєрами. Активісти назвали цей “бобік” пам’ятником поліцейській реформі. 

#аваковчорт

Опубліковано Тихієм Володимиром Пʼятниця, 5 червня 2020 р.

Акції протесту із закликами звільнити з посади міністра Авакова відбуваються також у регіонах. Зокрема, у Харкові під будівлею обласної адміністрації пройшло одночасно кілька акцій протесту: одну організовували ультраправі організації, інші відбувались стихійно. Одна з таких мітингувальниць – харківська активістка Ірина Сальник, яка проводила одиночний пікет,  – повідомила виданню ZMINA про те, що поліцейські силою вивели її з площі, заявивши, що вона не може там перебувати, оскільки не подавала повідомлення про мітинг.

За словами активістки, при цьому їй погрожували судом, але її не затримували і жодних протоколів чи інших процесуальних документів щодо неї не складали. Відео інциденту поширила медіагрупа “Накипело”.

Акція протесту «Аваков має піти» у Харкові. Сутички

Опубліковано Накипело Пʼятниця, 5 червня 2020 р.

Як розповіла Ірина Сальник, вона прийшла на акцію за відставку міністра внутрішніх справ, яка була анонсована у соцмережах, не з’ясувавши, хто її організовує. На місці побачила символіку ультраправих організацій “Фрайкор” та “Правий сектор” і вирішила стати трохи далі, де були люди без символіки. Тоді, за словами активістки, до них підійшов поліцейський і повідомив демонстрантам без символіки, що організатори мітингу правих не хочуть, щоб люди, що не входять до їхніх організацій, брали участь в їхньому мітингу.

Після цього, як пояснила Сальник, вона вирішила стати одиночним пікетом, щоб до неї не було питань. Інцидент, про який йдеться, трапився після того, як праві завершили свій мітинг і почали розходитись.

5 червня у Верховній Раді відбувалася година запитань до уряду, де звітував за свою роботу і відповідав на запитання депутатів очільник МВС Арсен Аваков.  Він обіймає посаду міністра внутрішніх справ вже близько шести років, попри те, що активісти звинувачують його у провалі реформи поліції та гальмуванні розслідувань нападів на активістів. Після зміни влади Аваков зберіг свою посаду та розповів, що не збирається йти у відставку. Причиною для відставки Авакова, за словами його заступника Антона Геращенка, не стане й інцидент у Кагарлику

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter