Геращенко не вважає події в Кагарлику причиною для відставки Авакова

Дата: 26 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Зґвалтування і катування жінки, яке, ймовірно, вчинили поліцейські Кагарлицького відділу поліції на Київщині, не є достатньою підставою для відставки очільника МВС Арсена Авакова.

Таку думку висловив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі телеканалу “1+1”.

У ніч із 23 на 24 травня 2020 року оперуповноважений Кагарлицького відділу поліції у своєму службовому кабінеті стріляв з табельної зброї над головою 26-річної жінки, яку поліцейські викликали як свідка, вдягав на неї протигаз та кайданки, а згодом декілька разів зґвалтував. Одразу після цього відділок поліції розформували, а поліцейських, підозрюваних у злочині, відправили в СІЗО.

В ефірі Геращенко розповів, що підозрювані поліцейські працюють в органах лише декілька років та прийшли після проведення переатестації. Водночас журналіст проєкту “Сніданок з 1+1” поцікавився в заступника міністра, чи не думають у МВС провести переатестацію на вищому рівні та чи не збирається у зв’язку з подіями в Кагарлику у відставку Арсен Аваков. 

“Ви знаєте, я вважаю, що в даному випадку рішення необґрунтоване. Ми будуємо систему, яка реагує на подібні події. Шість років тому, до Майдану і Протести у Врадіївці тривали з 30 червня до 3 липня 2013 року. Їх спричинила відмова суду та міліції затримати одного з підозрюваних у груповому зґвалтуванні та замаху на вбивство жительки селища Ірини Крашкової. Потерпіла вказала на двох офіцерів міліції — Дмитра Поліщука та Євгена Дрижака, а також місцевого таксиста Рябиненка., подібні речі просто приховували. У нас же позиція, і це якраз результат роботи міністра внутрішніх справ, – повна нетерпимість до катувань і насильства. Миттєва реакція на те, щоб притягати до відповідальності таких людей”, – сказав Геращенко. 

Також заступник міністра нагадав, що в системі поліції працює 130 тисяч людей, але “не всі з них ідеальні”. 

Нагадаємо, що активісти вже довго намагаються усунути з посади очільника МВС Арсена Авакова, якого звинувачують у провалі реформи поліції та гальмуванні розслідувань нападів на активістів. Після зміни влади Аваков зберіг свою посаду та розповів, що не збирається йти у відставку. 

Очільник Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський розповідав, що міністра внутрішніх справ можуть відправити у відставку, якщо розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета розвалиться. Реальних результатів у розслідуваннях справ Гандзюк та Шеремета від Авакова чекає й президент Зеленський. Проте нещодавно очільник держави назвав Авакова “потужним міністром”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter