Зеленський чекає від Авакова реальних результатів у справах Шеремета та Гандзюк

Дата: 06 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Президент України Володимир Зеленський заявив, що очікує від міністра внутрішніх справ Арсена Авакова конкретних результатів з розслідування резонансних справ, зокрема про вбивство журналіста Павла Шеремета та активістки Катерини Гандзюк.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Ви знаєте, що є дуже багато резонансних справ, які хвилюють суспільство. Ми чекаємо результатів реальних: не на словах, а дієвих. І Шеремет, і Гандзюк, і інші такі дуже гучні кримінальні справи. Тому давайте почекаємо – потрібен результат”, – зазначив Зеленський. 

Нещодавно очільник Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський розповів, що міністра внутрішніх справ Арсена Авакова можуть відправити у відставку, якщо розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета розвалиться.

Активісти неодноразово критикували Авакова та колишнього очільника ГПУ Юрія Луценка за їхню бездіяльність на посадах. Вони навіть вимагали занесення їх до міжнародних санкційних списків. Наприкінці літа активісти вимагали під будівлею Офісу президента не назначати Авакова, якого вони звинувачували в провалі реформи поліції та гальмуванні розслідувань нападів на активістів, на будь-які державні посади. 

Наприкінці серпня минулого року серпня Луценко написав заяву на звільнення за власним бажанням. Однак після зміни влади Аваков зберіг свою посаду та вже встиг розповісти, що не збирається йти у відставку. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter