Очільник профільного комітету Верховної Ради припускає звільнення Авакова через справу Шеремета

Дата: 27 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова можуть відправити у відставку, якщо розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета розвалиться.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів очільник комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський.

Монастирський запевнив, що за діяльністю Авакова на посаді слідкують пильно. 

“Випробувальний термін Авакова не закінчений. До його діяльності на сьогодні дуже пильна увага. І я вважаю, що, якщо конкретно справа Шеремета розвалиться на очах, це, можливо, буде одним із приводів для того, щоб Арсен Борисович пішов з посади. Принаймні масштаб цієї справи, громадського резонансу і підозрюваних іншого варіанту не залишає. Ця справа однозначно стане Рубіконом”, – зазначив він. 

Як відомо, активісти неодноразово критикували Авакова та колишнього очільника ГПУ Юрія Луценка за їхню бездіяльність на посадах. Вони навіть вимагали занесення їх до міжнародних санкційних списків. Наприкінці літа активісти вимагали під будівлею Офісу президента не назначати Авакова, якого вони звинувачували в провалі реформи поліції та гальмуванні розслідувань нападів на активістів, на будь-які державні посади. 

Наприкінці серпня минулого року серпня Луценко написав заяву на звільнення за власним бажанням. Однак після зміни влади Аваков зберіг свою посаду та вже встиг розповісти, що не збирається йти у відставку. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter