Підозрюваному у вбивстві п’ятирічного хлопчика експоліцейському продовжили арешт

Дата: 17 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Суд у Переяславі-Хмельницькому продовжив арешт ще на два місяці Івану Приходьку, якого підозрюють у вбивстві п’ятирічного Кирила Тлявова.

Про це у фейсбуку повідомила очільниця Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова

Фото зі сторінки Ірини Венедіктової у фейсбуку

На початку грудня захист Приходька повідомив про те, що в колишнього поліцейського діагностували коронавірус. Через це експоліцейський не міг брати участь у засіданнях навіть через відеоконференцзв’язок.

На судове засідання 14 грудня, де мали розглядати продовження арешту, термін якого спливав 16 грудня, Приходька доставили під конвоєм. Водночас він чинив опір та відмовлявся добровільно переміщатися.

“Попри всі перипетії обвинувачений залишився під вартою. Наразі він перебуватиме в спецпалаті лікарні, після виписки – повернеться до слідчого ізолятора”, – розповіла Венедіктова. 

Нагадаємо, що в травні минулого року вже колишні патрульні поліцейські Іван Приходько та Володимир Петровець у місті Переяславі-Хмельницькому випивали алкоголь під час відпочинку, а згодом вирішили постріляти з вогнепальної зброї по металевих банках. Під час стрільби один з правоохоронців поцілив у п’ятирічного Кирила, влучивши йому в голову. Дитину відразу ж відправили до лікарні, де прооперували, але її стан залишався вкрай тяжким, а тому невдовзі хлопчик помер від отриманих поранень

Лише за останні декілька років в Україні сталася низка резонансних справ, пов’язаних з діями правоохоронців. Зокрема, зґвалтування в травні поточного року жінки у відділку поліції в місті Кагарлик. 

На думку 40% українців, причиною злочинності серед силовиків є почуття безкарності. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter