Зґвалтування в Кагарлику: слідство продовжили на шість місяців

Дата: 21 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Голосіївський суд Києва продовжив терміни слідства в справі про катування і зґвалтування в Кагарлицькому відділенні Обухівського відділу поліції до шести місяців.

Про це повідомила адвокатка потерпілої Олена Сотник. 

#справа_КагарликДоставлено всіх 4 «Кагарлицьких» поліцейських, які підозрюються в катуванні 4 людей, а Сулима та Кузів…

Опубліковано Оленою Сотник Вівторок, 21 липня 2020 р.

До зали суду доставили всіх чотирьох кагарлицьких поліцейських, які підозрюються в катуванні чотирьох людей. Зокрема, і Сергія Сулиму та Миколу Кузіва, яких підозрюють ще й у зґвалтуванні Нелі Погребицької. Термін слідства судді продовжили через велику кількість епізодів та потерпілих.

“Збір матеріалів у цій справі має бути повноцінним, об’єктивним та ґрунтовним”, – зазначила адвокатка. 

Водночас, за словами Сотник, адвокат одного з підозрюваних заперечував проти продовження слідства, тому що не зміг зрозуміти, в чому складність кримінального провадження.

Як відомо, в ніч із 23 на 24 травня 2020 року оперуповноважений Кагарлицького відділу поліції у своєму службовому кабінеті стріляв з табельної зброї над головою 26-річної жінки, яку поліцейські викликали як свідка, вдягав на неї протигаз та кайданки, а згодом декілька разів зґвалтував. Одразу після цього відділок поліції розформували, а поліцейських, підозрюваних у злочині, відправили в СІЗО.

Однак, як повідомив журналістам виконувач обов’язків очільника Кагарлицького відділення поліції Дмитро Литвин, якого призначили на цю посаду після відсторонення попереднього керівника Сергія Панасенка, установа продовжує працювати, а переатестацію всіх її співробітників проведуть протягом двох місяців.

Слідство змінило кваліфікацію злочину, і тепер поліцейських Сергія Сулиму та Миколу Кузіва підозрюють у зґвалтуванні групою осіб та в катуванні за попередньою змовою групою осіб. Нещодавно Офіс Генерального прокурора спільно з ДБР виявили два нові факти застосування катувань з боку працівників Кагарлицького відділення поліції. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter