Зґвалтування в Кагарлику: слідство змінило кваліфікацію злочину поліцейських

Дата: 23 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Поліцейських з Кагарлика Сергія Сулиму та Миколу Кузіва наразі підозрюють у зґвалтуванні групою осіб та в катуванні за попередньою змовою групою осіб.

Про це в коментарі Громадському радіо розповів прокурор у справі Валерій Смирнов.

Ексоперуповноваженого кагарлицького відділення поліції Сергія Сулиму спершу підозрювали у зґвалтуванні групою осіб, а його колишнього начальника Миколу Кузіва – у співучасті в груповому зґвалтуванні та в перевищенні службових повноважень. Однак зараз перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу зникло з кваліфікації.

“365-ту перекваліфікували на 127-му. Перекваліфікували на більш точну норму, яка відображає об’єктивну та суб’єктивну сторони кримінального правопорушення. Підозра була первинна. В подальшому ми проводили досудове розслідування і продовжуємо його проводити. І даємо більш точну правову оцінку”, – уточнив Смирнов. 

Смирнов додав, що в справі призначили близько дев’яти експертиз. Декілька експертиз уже завершили, але більшість ще проводять.

Нагадаємо, що в ніч із 23 на 24 травня 2020 року оперуповноважений Кагарлицького відділу поліції у своєму службовому кабінеті стріляв з табельної зброї над головою 26-річної жінки, яку поліцейські викликали як свідка, вдягав на неї протигаз та кайданки, а згодом декілька разів зґвалтував. Одразу після цього відділок поліції розформували, а поліцейських, підозрюваних у злочині, відправили в СІЗО.

Однак, як повідомив журналістам виконувач обов’язків очільника Кагарлицького відділення поліції Дмитро Литвин, якого призначили на цю посаду після відсторонення попереднього керівника Сергія Панасенка, установа продовжує працювати, а переатестацію всіх її співробітників проведуть протягом двох місяців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter