Арсен Аваков написав заяву про відставку: Рада може розглянути її вже цього тижня

Дата: 13 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков написав заяву про відставку. За повідомленнями ЗМІ, Верховна Рада може розглянути її вже цього тижня.

Намір звільнитися з посади підтвердив сам очільник МВС у заяві на офіційному сайті структури.

Джерело: 24tv.ua

“Відповідно до частини першої статті 18 Закону України “Про Кабінет Міністрів України” подав заяву про відставку з посади міністра внутрішніх справ. Дякую команді МВС за роки спільної праці. Дякую кожному офіцеру, рядовому і службовцю. Маю честь!” – написав він.

 
Джерело: mvs.gov.ua

Активіст, голова Громадської ініціативи “Захистимо Протасів Яр” Роман Ратушний так прокоментував можливу відставку Авакова на своїй сторінці у фейсбуку:

“…Це або розводка, аби не набрати голоси перед депутатськими канікулами, або спроба Авакова піти, в його розумінні, гідно. Так чи інакше, Україна перебуває в ситуації, коли два виключних центри прийняття рішень наповнені й очолюються корумпованими автократами. Що угруповання Зеленського, що угруповання Авакова мріють про авторитарний режим в Україні. Якщо Аваков піде у відставку – у структурі МВС не зміниться нічого. Тому що разом з ним у відставку не підуть тисячі мусорів і представники їхніх кланів. Президент дасть цим кланам нового очільника, і все буде продовжуватися далі. Але наша держава стане чистішою від л*на…” 

Активісти не перший рік критикують Авакова на посаді. Саме за часів його очільництва під єдине керівництво перейшли правоохоронці, прикордонники, нацгвардійці та рятувальники. Відомство фактично отримало повноваження від охорони державного кордону до боротьби з повенями та пожежами.

Нагадаємо, що після зміни влади Аваков зберіг свою посаду та розповідав, що не збирається йти у відставку. Причиною для відставки Авакова не став ні інцидент у Кагарлику, де жінку зґвалтували у відділку поліції, ні вбивство поліцейськими п’ятирічного Кирила Тлявова на Київщині. У червні минулого року в один день під Верховною Радою та Кабінетом Міністрів відбулись одразу чотири акції протесту з вимогою звільнити очільника МВС.

Більшість українців, як свідчать соціологічні опитування, не вважають роботу поліції ефективною та думають, що від насильства там не застрахований ніхто. Однак за останні два роки побільшало тих, хто не готовий це терпіти.

Експерти кажуть, що однією зі складових ефективності поліції, яка прямо впливає на ставлення до громадян та кількість порушень прав людини, є гідні умови праці. Однак, як показують дослідження, в Україні для поліцейських вони такими не є. Так, кожному десятому поліцейському іноді не вистачає грошей на харчування, а для 38% патрульних питання придбання одягу чи взуття спричиняє труднощі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter