Частину журналістів не пустили на захист дисертації Іллі Киви

Дата: 26 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

У державному Інституті підготовки кадрів держслужби зайнятості частину журналістів не пустили на захист кандидатської дисертації нардепа Іллі Киви. 

Про це повідомив журналіст Данило Мокрик у фейсбуку. 

Фото: Громадське телебачення 

Інформація про захист дисертації Кивою з’явилась ще у березні на сайті МОН. Виявилось, що нардеп від “Опозиційної платформи – За Життя” став автором дисертації під назвою «Механізми впливу громадянського суспільства на державне регулювання правоохоронної діяльності (на прикладі країн ЄС та України)».

У разі успішного захисту та отримання ступеню кандидата наук із державного управління Кива може отримувати надбавку 15% до посадового окладу. Як повідомляли активісти руху “Чесно”, у роботі, яку захищає нардеп, є довідка про реалізацію у практичній діяльності, яку отримали у правоохоронному комітеті Верховної Ради, членом якого є Кива. 

Захист роботи Киви мав відбуватись на відкритому засіданні спеціалізованої вченої ради, що складається з докторів (кандидатів) наук, яким Міносвіти надало право розглядати дисертації з певної спеціальності. Однак, як повідомили журналісти, яких не пустили на захист, всередину Інституту змогли зайти журналісти телеканалів “112” та “NewsOne”. Також дозволили зайти представникам Громадського та “1+1”, а на очах у журналістів “Української правди” до закладу зайшли й двоє журналісток каналу “Перший незалежний”, який створили після накладення санкції на “112” та “NewsOne”.

На місце події викликали поліцію, однак, як стало відомо згодом, журналістів посадили в окреме приміщення, де вони дивляться онлайн-трансляцію захисту дисертації. Водночас троє невідомих чоловіків блокують вхід до аудиторії, у якій захищає кандидатську дисертацію Кива. На запитання вони не відповідають. 

Нагадаємо, що з початку року в Україні зафіксували щонайменше 23 випадки перешкоджання журналістській діяльності. На початку року Запоріжжя очолило рейтинг порушників свободи слова через масові недопуски журналістів. Медійників не пускали нібито через карантин. Через таку заборону місцева журналістка не змогла потрапити на засідання комісії, члени якої обговорювали відкриття кризової кімнати для постраждалих від домашнього насильства в місті. Згодом влада відмовилася зробити це попри тисячі скарг на домашнє насильство від жертв.

Загалом, як свідчать дані Національної спілки журналістів, в Україні стали частіше нападати на працівників медіа. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter