У Києві вулицю Волгоградську перейменували на вулицю імені Романа Ратушного

Дата: 08 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Депутати Київради ухвалили рішення про перейменування вулиці Волгоградської в Соломʼянському районі на вулицю імені Романа Ратушного, київського громадського активіста і захисника Протасового Яру. Він загинув 9 червня під Ізюмом, захищаючи східний фронт

Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив 8 вересня.

Роман Ратушний. Джерело: фейсбук-сторінка ГО “Захистимо Протасів Яр”

Київрада підтримала перейменування вулиці Волгоградської у Солом’янському районі на вулицю імені Романа Ратушного. Молодого киянина, громадського активіста, героя-захисника України, який загинув на Сході нашої держави у червні цього року. Роман пішов захищати Україну від початку широкомасштабного вторгнення російських варварів. І те, що з нами більше немає цього талановитого, принципового і відважного воїна – велика втрата для Києва і всієї країни. Бо саме такі, як Роман Ратушний – майбутнє сильної і демократичної України. Тож сьогоднішнім рішенням ми увіковічили ім‘я Романа та його справу захисту зелених зон Києва“, написав Кличко.

Окрім Волгоградської, також перейменували ще близько 40 вулиць, провулків і площ столиці, назви яких повʼязані з Росією та радянським минулим.

Зокрема, сьогодні перейменували вулицю Московську в центрі міста на вулицю Князів Острозьких. За тиждень до цього Київрада перейменувала 95 київських вулиць, площ і провулків.

Нагадаємо, на початку серпня у центрі Києва, в Будинку-музеї Тараса Шевченка (пров. Шевченка, 8-А) відкрилась експозиція, присвячена пам’яті громадського активіста, засновника ГО “Захистимо Протасів Яр”, захисника України Романа Ратушного, який загинув на війні з російськими окупантами.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter