У Києві висадили алею в пам’ять про загиблого активіста, захисника України Романа Ратушного

Дата: 21 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

У Києві по вулиці Протасів Яр висадили алею із 37 дерев на згадку про київського активіста, захисника України Романа Ратушного, який загинув у бою на Харківщині.

Про це повідомила пресслужба КО “Київзеленбуд”.

Роман Ратушний. Фото з соцмереж

Алею — 7 дубів, 15 ялин та 15 берез — висадили біля муралу, присвяченого загиблому активісту.

Засновник та очільник громадської організації “Захистимо Протасів Яр” Роман Ратушний  брав участь у боях під Києвом з самого початку повномасштабного вторгнення Росії, згодом у складі 93 ОМБр “Холодний Яр” звільняв Тростянець, воював на Сумщині та під Ізюмом на Харківщині.

До війни був учасником Революції гідності, брав участь в акціях протесту проти забудови Протасового Яру в Києві, ініціював створення, а потім очолив громадську організацію “Захистимо Протасів Яр”.

Роман Ратушний загинув 9 червня в бою під Ізюмом у віці 24 років.

Зберегти територію від забудови в пам’ять про нього обіцяв мер Києва Віталій Кличко під час прощання з загиблим активістом.

Одна з вулиць столиці — колишня Волгоградська в Соломʼянському районі — тепер має ім’я Романа Ратушного.

На початку серпня у центрі Києва в Будинку-музеї Тараса Шевченка (пров. Шевченка, 8-А) відкрилась експозиція, присвячена пам’яті громадського активіста.

Про життя та діяльність Романа, а також спогади про нього — в матеріалі ZMINA: “Удар під дих цілому поколінню”: друзі та однодумці — про загибель на війні київського активіста Романа Ратушного

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter