У Криму заочно оголосили обвинувальний висновок Мустафі Джемілєву

Дата: 23 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Так званий Армянський міський суд почав розглядати кримінальну справу проти Мустафи Джемілєва.

Про це інформує видання “Кримський процес”

Під час засідання адвокат Микола Полозов заявив клопотання про долучення слухачів, і суд дозволив присутність чотирьох людей. Усього під судом зібралося понад 30 осіб.

Захисник також висловив заперечення стосовно заочної форми розгляду справи, оскільки для цього немає підстав. Під час засідання з’ясувалося, що суду відоме місце перебування Джемілєва. Суд не взяв цих аргументів до уваги.

Після цього адвокат заявив клопотання про зупинення провадження в справі на тій підставі, що Джемілєв не може особисто захищати себе в суді, бо йому заборонили в’їзд “на територію РФ”. “Суд” також відмовив у цьому клопотанні. Напередодні засідання формування, що називає себе “Армянським районним судом”, теж відхилило всі клопотання адвоката. 

Після стадії клопотань “прокурорка” зачитала обвинувальний висновок і підтримала його в повному обсязі. Захист заявив, що з обвинуваченням не згодний у повному обсязі.

Наступне засідання відбудеться 30 липня.

У червні Микола Полозов розповів про абсурдність кримінальної справи проти лідера кримськотатарського народу. 

Як відомо, Мустафу Джемілєва звинувачують у порушенні ч. 3 ст. 322 Кримінального кодексу РФ (“Незаконний перетин державного кордону Російської Федерації”), ч. 1 ст. 222 (“Незаконне придбання, передання, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів”) та ч. 1 ст. 224 (“Недбале зберігання вогнепальної зброї, яке створило умови для її використання іншою особою, якщо це спричинило смерть людини або інші тяжкі наслідки”).

Лідери кримськотатарського народу пов’язують порушені справи з акцією “Світ – проти насильства та окупації. Марш гідності”. Акція має на меті “сприяння міжнародним організаціям, включно з ООНОБСЄЄСРадою Європи та іншими, в реалізації іміджу ухвалених рішень на підтримку суверенітету, незалежності, єдності й територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах”.

Вони розцінюють такі дії Москви як сигнал усім, хто в будь-якій формі протистояв, протистоїть і протистоятиме російській агресії та боротиметься за відновлення територіальної цілісності України, включно з Кримом.

13 квітня Слідчий комітет РФ відхилив клопотання адвоката Миколи Полозова про участь як захисника в кримінальній справі проти лідера Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

У Представництві президента в АРК назвали політичним переслідуванням російську кримінальну справу проти Мустафи Джемілєва.

Раніше ZMINA повідомляла, що в мережі з’явилася петиція з проханням представити постать Мустафи Джемілєва в Канадському музеї прав людини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter