Через коронавірус Меджліс переніс Марш на Крим

Дата: 01 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Через коронавірусну інфекцію перенесли акцію “Світ – проти насильства та окупації. Марш гідності” на пізніший час з урахуванням епідеміологічної ситуації в Україні.

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

“В Україні, за даними на 31 березня, зафіксовано 549 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19, загинули 13 людей, вісім інфікованих одужали… У такій ситуації, коли здоров’я і безпека життю людей можуть бути забезпечені лише за умови дотримання спеціальних запобіжних заходів від зараження COVID-19, штаб міжнародної ненасильницької акції оголошує про перенесення дати її проведення, раніше призначеної на 3 травня 2020 року”, – йдеться в заяві.

Повідомляється, що нову дату проведення міжнародної ненасильницької акції визначать з урахуванням епідеміологічної ситуації в Україні.

За словами українського політика, штаб маршу продовжує свою роботу з підготовки в режимі віддаленого спілкування і у форматі локальних зустрічей.

Рефат Чубаров у своїй заяві подякував представникам політичних партій та громадських організацій України, підприємцям, окремим громадянам України “за плідну взаємодію в підготовці зазначеної акції” та закликав зберігати мобілізованість.

Нагадаємо, учасники Маршу на Крим планували 3 травня 2020 року перетнути адміністративний кордон з півостровом. Захід має на меті примусити агресора виконувати міжнародне право. Напередодні Чубаров закликав іноземних політиків, співробітників міжнародних організацій приєднатися до маршу. 

Акція має на меті “сприяння міжнародним організаціям, включно з ООНОБСЄЄСРадою Європи та іншими, в реалізації іміджу ухвалених рішень на підтримку суверенітету, незалежності, єдності і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах”.

Як відомо, 23 березня Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти Рефата Чубарова за “організацію масових безладів” у Сімферополі 26 лютого 2014 року та звинуватив у “масових заворушеннях і публічних закликах до вчинення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter