У Криму загорівся склад будівельних товарів, який використовували російські військові, – КримSOS

Дата: 31 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

У селищі Красногвардійське і Смт Красногвардійське розташоване за 40 км від Джанкоя на півночі тимчасово окупованого Криму. в тимчасово окупованому Криму в мережевому магазині господарських і продовольчих товарів “Доброцен” вранці 31 серпня спалахнула велика пожежа.

Про це повідомляє кореспондент “Крим.Реалії” з посиланням на місцевих жителів.

Вогонь також перекинувся на прибудову до магазину, де розміщувався магазин будівельних матеріалів. 

Очевидці розповідають, що стовп чорного диму був добре помітний із шосе Сімферополь – Джанкой.

Наразі пожежу загасили.

У мережі “Доброцен” згодом повідомили, що магазин не постраждав і відновить роботу, щойно буде розв’язана проблема з електрикою.

Незаконний “глава” Красногвардійського району Роман Шатаєв повідомив, що пожежа сталася в магазині будівельних матеріалів. За його словами, загиблих і потерпілих немає.

Голова правління правозахисної організації “КримSOS” Олексій Тільненко з посиланням на власні джерела повідомив, що цей склад будівельних товарів використовували російські військові. 

“З власних джерел КримSOS стало відомо, що після нещодавніх вибухів у Джанкойському районі російські окупанти розмістили устаткування воєнного призначення на складі будівельних товарів у смт Красногвардійське. Окупанти продовжують наражати на небезпеку цивільне населення, розміщуючи військове спорядження в житлових районах”, – прокоментував Олексій Тільненко.

Нагадаємо, напередодні президент України Володимир Зеленський закликав громадян у тимчасово окупованому Криму триматися якомога далі від російських військових обʼєктів та надавати українським спецслужбам всю відому інформацію про окупантів, щоб звільнення Криму відбулося швидше.

Також кримчан просять терміново повідомляти геолокації та переміщення окупантів та ворожої техніки у чат-бот “єВорог” – https://t.me/evorog_bot. Громадян просять задля своєї безпеки одразу після надсиланням даних українським військовим повністю видалити телеграм-бот у своєму мобільному телефоні.

Як відомо, останніми тижнями в тимчасово окупованому Криму почали відбуватися вибухи поблизу та на території воєнних об’єктів. Вибухи призвели до транспортної кризи й посилення паніки серед місцевого населення та росіян, які перебувають на півострові. 

Напередодні Рефат Чубаров заявив, що Україна має знищити міст через Керченську протоку, який є головним механізмом, що дозволяє Росії зберігати посилену військову присутність у Криму та завдавати ударів по материку.

Супутниковий знімок черги автотрафіку перед Кримським мостом 12 серпня 2022 року

Голова Меджлісу кримськотатарського народу радить росіянам, які незаконно оселилися в тимчасово окупованому Росією Криму, терміново виїжджати з півострова.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що колаборанти та зрадники в тимчасово окупованому Криму можуть пом’якшити судовий вирок, надавши цінну інформацію Силам оборони України про російські військові об’єкти та техніку на території півострова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter