У Криму – черговий антирекорд хворих на коронавірус

Дата: 11 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

За минулу добу в тимчасово окупованому Криму виявили 306 випадків коронавірусної інфекції, зокрема дев’ять із безсимптомним перебігом захворювання.

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив кремлівський куратор у Криму Сергій Аксьонов.

“Із загальної кількості захворілих 227 виявлено під час звернення по медичну допомогу, 79 – серед контактних за раніше зареєстрованими випадками. Кількість тих, хто одужав, за добу становить 197 осіб”, – написав він.

Це найбільша добова кількість виявлених хворих за весь час пандемії в Криму, про яку заявляє окупаційна влада.

У Роспотребнагляді заявляли, що в грудні захворюваність на COVID-19, як порівняти із серпнем, на півострові зросла в 13 разів.

Загалом на півострові захворіли щонайменше 23 392 людини, одужали 18 834, а померли 526. 

Тим часом у самій Росії минулої доби від COVID-19 померли 613 людей. Це максимальна добова смертність від інфекції з початку пандемії, інформує тамтешній оперативний штаб з боротьби із хворобою. Згідно з повідомленням, кількість нових хворих за добу зросла на 28 585. У цілому там захворіло 2 597 711 росіян. 

Голова правління Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник заявила, що Росія не захистила людей в умовах пандемії і до того ж створила умови для поширення інфекції, організовуючи, зокрема, мілітаристські заходи. 

 

Кримська правозахисна група неодноразово стверджувала, що Росія спеціально занижує кількість померлих від коронавірусу. Це також правозахисній організації підтвердили кримські медики. 

Нагадаємо, Представництво президента України в Автономній Республіці Крим занепокоєне критичною гуманітарною ситуацією, яка склалася в Криму через поширення коронавірусної інфекції. Кремлівський куратор у Криму Сергій Аксьонов на початку листопада заявив, що на півострові не запроваджуватимуть обмежень для туристів через коронавірус. За даними Украероруху, Росія збільшила частку незаконних польотів до окупованого Криму.  

Меджліс кримськотатарського народу закликав Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні та Моніторингову місію ООН з прав людини відвідати Крим через “катастрофічну епідеміологічну ситуацію, викликану високим темпом зростання захворюваності на коронавірус”. Меджліс також ініціював збір допомоги хворим на коронавірус у Криму.

Нагадаємо, стаття 56 Конвенції про захист цивільного населення зобов’язує РФ за допомогою всіх наявних у неї засобів забезпечувати й підтримувати діяльність санітарних і лікарняних установ і служб, охорону здоров’я і громадську гігієну на окупованій території Криму, що охоплює також профілактичні та превентивні заходи, необхідні для боротьби з поширенням епідемій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter