У Криму не будуть запроваджувати обмеження для туристів через коронавірус

Дата: 02 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Де-факто влада Криму не планує запроваджувати додаткові обмеження для туристів через погіршення становище з коронавірусом.

Про це у понеділок в ефірі телеканалу “Россия 24” розповів кремлівський куратор в Криму Сергій Аксенов, передає Крим.Реалії.

Сергій Аксенов

“Не плануємо – сенсу в цьому немає. Сьогодні навіть між суб’єктами здійснюється нормально, в штатному режимі, як у мирний час. Жодних обмежень для туристів запроваджувати не будемо. Але перевірки, з точки зору температури – це стандартний захід. Вимоги Роспотребнадзору актуальні, в цій частині діють”, – сказав Аксенов.

Він уточнив, що поки не запроваджуються обмеження для жодних галузей бізнесу, тільки “заходи індивідуального характеру”.  За даними Украероруху, Росія збільшила частку незаконних польотів до окупованого Криму.

Представництво президента України в Автономній Республіці Крим занепокоєне критичною гуманітарною ситуацією, яка склалася в Криму через поширення коронавірусної інфекції. 

Меджліс кримськотатарського народу закликав Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні та моніторингову місію ООН з прав людини відвідати Крим через “катастрофічну епідеміологічну ситуацію, викликану високим темпом зростання захворюваності на коронавірус”. Меджліс також ініціював збір допомоги хворим на коронавірус у Криму.

Кримчани у соцмережах нарікають на брак ліків в Криму. Окупаційна влада заперечує дефіцит медичних препаратів, наполягаючи, що кримчани часто займаються самолікуванням, а ліків, які призначаються за рецептами вистачає. 

Усього з початку пандемії в Криму заявляють про 11 849 випадки захворювання на коронавірусну інфекцію. Незаконне “Міністерстві охорони здоров’я Криму” повідомляє, що 168 лікарів із 600, задіяних у лікуванні хвороби, заразилися коронавірусом.

Загалом, за даними окупаційної влади, які неможливо перевірити з незалежних джерел, у Криму від COVID-19 померло 216 людей. Кримська правозахисна група твердить, що Росія спеціально занижує кількість померлих від коронавірусу. 

Нагадаємо, стаття 56 Конвенції про захист цивільного населення зобов’язує РФ за допомогою всіх наявних у неї засобів забезпечувати й підтримувати діяльність санітарних і лікарняних установ і служб, охорону здоров’я і громадську гігієну на окупованій території Криму, що охоплює також профілактичні та превентивні заходи, необхідні для боротьби з поширенням епідемій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter