У Фінляндії залізнична компанія відновить вантажоперевезення з країною-агресором

Дата: 30 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Фінська залізниця компанія “VR Transpoint” відновлює вантажоперевезення з Росією.

Про це мовиться в пресрелізі компанії.

У компанії зазначають, що на таке рішення вплинуло роз’яснення від влади Великобританії, що санкції, введені проти “Російських залізниць”, не поширюються на угоду VR Group. Тож вантажні відновляться в середу, 30 березня.

Послуги VR Transpoint зосереджені на перевезенні продукції та сировини для експортної галузі.

Раніше фінський оператор потягів VR після оголошення про скасування залізничного пасажирського сполучення з РФ заявив про тимчасове зупинення вантажних перевезень із 27 березня.

Як відомо, в Україні запустили інформаційну кампанію “DO NOT sponsor murder”, у якій державні органи закликають бойкотувати російські та білоруські товари й компанії за кордоном.

Нагадаємо, напередодні міністри транспорту Польщі, Литви, Латвії та Естонії закликали заборонити автомобільні перевезення вантажів до та з Росії і Білорусі та обмежити заходи суден цих країн до портів ЄС.

14 березня польська поліція відтіснила активістів у пункті пропуску Козловичі – Кукурики на польсько-білоруському кордоні та дозволила рух фур з вантажами, що прямують до Білорусі та Росії. 

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький виступив за повну заборону торгівлі Європейського Союзу з Росією. Політик наголосив, що ЄС повинен продемонструвати свою силу і рішучість щодо Росії, інакше найближчим часом доведеться заплатити більшу ціну. 

Країни Європейського Союзу розділилися на різні табори під час обговорення 22 березня ембарго на російську нафту, газ та вугілля. Німеччина та Нідерланди блокують, зокрема, заборону імпорту російської нафти.

Українські студенти Стенфордського та Массачусетського університетів спільно створили сторінку, яка відстежує компанії, що “підтримують економіку Росії та фінансують війну”. Окрім детальної інформації про компанії, сайт також вказує на чіткі дії, які кожен може зробити, щоб переконати їх припинити бізнес в РФ. Можна долучитися до протестів, або анонімно надати інформацію про компанії, які продовжують працювати в країні-загарбнику.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter