У Британії жінка виграла справу про дискримінацію на робочому місці: працедавець назвав її “плаксою”

Дата: 04 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

У Великій Британії керівник назвав вагітну співробітницю “емоційною та плаксивою”. Жінка звернулася до суду і виграла справу про дискримінацію на робочому місці. 

Про це повідомляє The Guardian.

Нікола Гіндс. Фото: Solent

Так, 37-річна Нікола Гіндс працювала в аутсорсинговій компанії Mitie. У квітні 2020 року жінка дізналася про свою вагітність і повідомила про це начальству, а у жовтні вона заявила, що не справляється з робочим навантаженням.

Суд постановив, що начальство розглянуло повідомлення Ніколи “неохоче”: керівник жінки Нав Каллі взагалі не відповів їй особисто, а написав електронний лист колезі. У ньому чоловік зазначив, що Нікола “стала дуже емоційною й особливо плаксивою”, і запропонував дати їй неоплачувану відпустку.

У червні 2021 року відбулася зустріч, під час якої працівники обговорили потреби Ніколи після повернення з декретної відпустки. За кілька місяців після цього жінка остаточно звільнилася з роботи.

Суддя Роджер Тайнан сказав, що керівник Ніколи створив стереотипне уявлення про неї як про “емоційну вагітну жінку, на яку впливають гормони”, і що “за конкретних обставин його опис був зневажливим і принизливим”.

“Висновок полягав у тому, що жінка нібито не повністю контролювала свої емоції через вагітність і що в результаті вона висувала необґрунтовані вимоги. Ми переконані, що відсутність оцінки ризиків, а також бездіяльність Каллі в жовтні 2020 року стали суттєвими факторами, які вплинули на рішення Гіндс звільнитися”, – сказав суддя.

Нікола очікує компенсацію від свого працедавця.

“Я звільнилася не лише, щоб виправити неймовірний біль і страждання, через які вони змусили мене пройти, але й щоб дати надію всім іншим молодим і майбутнім матерям і показати, що ви можете зробити це без величезних судових витрат і з правильною підтримкою. Після 12 років наполегливої праці й самовідданості я закінчила свою кар’єру зломленою жінкою, позбавленою всієї своєї впевненості”, – поділилася вона.

Нагадаємо, що минулого місяця колишня працівниця Gucci, на імʼя Трейсі Коен, подала позов проти модного дому. Жінка стверджує, що її дискримінували та ігнорували її скарги про складні умови роботи.

Коен розповіла, що неодноразово повідомляла своє керівництво про те, що умови роботи виснажують її. У відповідь її ображали, називаючи “божевільною” й “старою”, а також віддавали обіцяні заохочувальні поїздки молодшим колегам. Жінка каже, що зверталася по допомогу до президента Gucci Марко Біззаррі, проте він їй так і не відповів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter