Експрацівниця Gucci заявила, що модний дім ображав її та дискримінував за віком

Дата: 01 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Колишня працівниця Gucci, на імʼя Трейсі Коен, подала позов проти модного дому. Жінка стверджує, що її дискримінували та ігнорували її скарги про складні умови роботи.

Про це пише The Guardian з посиланням на адвокатку жінки.

Ілюстративне зображення. Фото: Pixabay

Так, у позові, поданому до федерального суду в Чикаго, зазначається, що Коен  почала працювати продавчинею-консультанткою в чиказькому магазині Gucci у 2006 році. Тоді їй було 38 років. 

До 2018 року вона здобула визнання як продавчиня №1, на її частку припадало близько 15% щомісячних продажів магазину, і вона випередила близько 20 своїх колег. Зазначається, що Коен за 18 років роботи в Gucci продала товарів на 40 мільйонів доларів.

На тлі цього дім Gucci встановив для жінки “вищу й зрештою нереальну квоту продажів”. Коен каже, що компанія обіцяла дати їй асистента, а також можливість подорожувати й відвідувати модні покази в Мілані, Лос-Анджелесі й Нью-Йорку. 

Однак, як наголошують у позові, Gucci не виконала обіцянок, а також “відмовлялася надати жінці, якій понад 40 років, такі ж можливості, як і її молодшим колегам”.

Жінці доводилося працювати понаднормово, але вона не брала відпусток, оскільки боялася, що втратить роботу. 

Коен розповіла, що неодноразово повідомляла своє керівництво про те, що такі умови роботи виснажують її. У відповідь її ображали, називаючи “божевільною” й “старою”, а також віддавали обіцяні заохочувальні поїздки молодшим колегам. Жінка каже, що зверталася по допомогу до президента Gucci Марко Біззаррі, проте він їй так і не відповів. 

Згодом Gucci відсторонила Коен від роботи, а тоді звільнила її. У позові йдеться, що до звільнення жінка продала товарів на 80 тисяч доларів, проте комісійні отримала не вона, а працівники, які досі лишалися на посадах у компанії. 

Зрештою Трейсі Коен подала скаргу до федеральної Комісії з рівних можливостей працевлаштування (EEOC), а також до департаменту з прав людини штату Іллінойс, стверджуючи, що її дискримінували за віком, статтю й станом психічного здоров’я. Згодом вона подала позов до суду.

Коен вимагає відшкодування збитків, стверджуючи, що її колишні працедавці порушили закони, які забороняють дискримінацію, помсту, навмисне заподіяння емоційних страждань, порушення трудових стандартів і несправедливу оплату праці.

Gucci та французький конгломерат Kering, якому належить дім, поки не коментували звинувачення. 

Нагадаємо, що молодь, яка зазнає дискримінації за ознакою статі, віку, зовнішності чи раси, має на 25% вищий ризик розвитку психічних розладів. Такого висновку дійшли вчені зі Школи медицини Каліфорнійського університету. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter