ТСК у справі Гандзюк заслухала адвокатів Мангера і слідчих у справі Стерненка ­­– депутат

Дата: 07 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Тимчасова слідча комісія в справі про вбивство громадської активістки Катерини Гандзюк провела засідання за участю адвокатів підозрюваного в організації нападу Владислава Мангера, повідомила в коментарі ZMINA заступниця голови комісії, депутатка фракції “Голос” Соломія Бобровська.

ТСК у справі Гандзюк (архівне фото)

Крім того, за її словами, ТСК заслухала колишнього заступника генерального прокурора Віктора Трепака, а також голову слідчої групи СБУ в справі про напад на одеського активіста Сергія Стерненка. Деталей депутатка не повідомляє, оскільки це засідання, як і попереднє, відбувалося в закритому режимі.   

Соломія Бобровська також зазначила, що роботу над зверненням до президента Володимира Зеленського із проханням про зустріч щодо справ про напади на активістів завершено і воно буде надіслане сьогодні, 7 травня.

Засідання ТСК у справі Гандзюк днями анонсував голова комісії, депутат фракції “Слуга народу” Ігор Василів. За його словами, зустріч запланували у зв’язку з поширенням інформації про підготовку оголошення підозри Сергієві Стерненку за статтею 115 Кримінального кодексу (“Умисне вбивство”). 

❗️У четвер, 7-го травня, відбудеться чергове засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо розслідування…

Опубліковано Ігором Василевим Вівторок, 5 травня 2020 р.

6 травня акції на підтримку Стерненка відбулись у низці українських міст. У Києві, Одесі, Львові, Дніпрі, Херсоні, Івано-Франківську, Луцьку, Харкові та Тернополі на стіни адміністративних будівель транслювали зображення з активістом і гаслами “Руки геть від Стерненка” і “Маю право на захист”. У столиці трансляцію вели на стіни будівлі Офісу президента.

У жовтні минулого року Генеральна прокуратура передала кримінальні провадження щодо нападів на Стерненка до Головного слідчого управління СБУ. Нещодавно новопризначена очільниця Офісу генпрокурора Ірина Венедіктова усунула свого заступника Віктора Трепака від справ Майдану, справи вбивства Катерини Гандзюк, справи нападу на одеського активіста Сергія Стерненка та інших справ, які розслідує СБУ. Проти цього виступили активісти. 

Як відомо, на одеського активіста Сергія Стерненка нападали тричі. У травні 2018 року двоє напали на нього вночі. Тоді активіст смертельно поранив одного з нападників, який помер на місці. Згодом стало відомо, що на місці одного з нападів на Стерненка було авто поліцейського.

З початку року в Україні вже зафіксували 23 випадки тиску і нападів на активістів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter