Генпрокуратура передала слідство щодо нападів на Стерненка в СБУ

Дата: 09 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Генеральна прокуратура передала кримінальні провадження щодо нападів на громадського активіста Сергія Стерненка в Одесі до Головного слідчого управління СБУ.

Про це повідомляє сайт Генпрокуратури.

Передання справи у відомстві пояснюють необхідністю перевірки інформації щодо можливої причетності до нападів представників місцевої влади та поліції.

“Крім того, ці випадки повинні розслідуватись одним органом слідства для забезпечення неупередженого та швидкого розслідування всіх обставин вчинених нападів”, – вказано в повідомленні.

У ГПУ зауважили, що напади на Стерненка треба розглядати “в широкому контексті нападів на інших активістів, здійснених у той же період в Одесі”.

Генеральна прокуратура здійснює процесуальне керівництво в трьох кримінальних провадженнях щодо нападів на Сергія Стерненка, які стались у 2018 році. Так, в одному з проваджень розслідується напад двох осіб на активіста і заподіяння йому тілесних ушкоджень 24 травня 2018 року.

Щодо цього інциденту також відкрито провадження щодо вбивства Стерненком одного з нападників і спричинення тілесних ушкоджень іншому.

Триває також досудове розслідування за фактом заподіяння активісту легких тілесних ушкоджень і пошкодження його майна.

Водночас уже завершено досудове розслідування і надіслано обвинувальний акт до Приморського районного суду Одеси щодо замаху на умисне вбивство Стерненка за допомогою вогнепальної зброї. Як відомо, в липні член ТСК щодо розслідування нападів на активістів нардеп Мустафа Найєм заявляв, що Стерненку і далі загрожує небезпека нападу або вбивства.

Також нардеп повідомляв, що одеська поліція згубила деякі речові докази в справі Стерненка, але службового розслідування ніхто не провів.

Ще раніше тимчасова слідча комісія з розслідування нападів на активістів знайшла невідповідності у свідченнях одеських правоохоронців у справах активістів Сергія Стерненка та Віталія Устименка. Одеса є лідером в Україні за кількістю нападів на громадських активістів у 2018 році.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter