Венедіктова прийшла на засідання ТСК у справі Гандзюк – депутат

Дата: 30 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

На засідання Тимчасової слідчої комісії в справі про вбивство громадської активістки Катерини Гандзюк прийшла генпрокурор Ірина Венедіктова.

Про це в коментарі ZMINA повідомила заступниця голови комісії, депутатка фракції “Голос” Соломія Бобровська.

Ірина Венедіктова

За її словами, засідання ТСК зараз триває. Інший запрошений посадовець, голова СБУ Іван Баканов, відсутній.

Представників ОГП і СБУ запрошували й на попереднє засідання, яке відбулося 29 квітня у внутрішньому дворі в центрі Києва, щоб дати можливість громадськості бути присутньою попри карантинні обмеження. Але тоді, як пояснив депутат фракції “Слуга народу” Ігор Василів, ті відмовилися, зазначивши, що засідання відбувається не в приміщенні органів державної влади і тому неможливо гарантувати їм безпеку. 

Загалом під час засідання депутати розглянули два питання – дострокове завершення слідства в справі про організацію та замовлення вбивства Катерини Гандзюк і ситуацію стосовно проваджень щодо нападів на активіста Сергія Стерненка і загибелі одного з нападників на нього. 

Близько 16:00 27 квітня СБУ заявила про завершення досудового розслідування в кримінальному провадженні за підозрою голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера та помічника депутата цієї ж ради Олексія Левіна в організації нападу на Катерину Гандзюк. За версією слідства, Мангер підозрюється в тому, що за попередньою змовою з Левіним організував заподіяння тяжких тілесних ушкоджень потерпілій, які призвели до її смерті.

Раніше цього ж дня Hromadske повідомило про відмову Олексія Левіна співпрацювати зі слідством. До цього таку саму заяву зробив Владислав Мангер, звинувативши слідство у фальсифікаціях.

Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. 6 червня 2019-го п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років утримання під вартою.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter