Венедіктова усунула Трепака від справи про вбивство Гандзюк та справ Майдану (оновлено)

Дата: 27 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Новопризначена очільниця Офісу генпрокурора Ірина Венедіктова усунула свого заступника Віктора Трепака від справ Майдану, справи вбивства Катерини Гандзюк, справи нападу на одеського активіста Сергія Стерненка та інших справ, які розслідує СБУ.

Про це повідомляє The Insider з посиланням на власні джерела. 

Журналісти видання намагались зв’язатись з Трепаком, аби той прокоментував цю інформацію, проте безуспішно. Ініціатива “Хто замовив Катю Гандзюк?” раніше відзначала значну роль Трепака у поступі зі справою загиблої активістки. Зокрема, знайшли та повернули в Україну одного з ймовірних організаторів Олексія Левіна, а строк слідства, якого практично не лишалось для проведення необхідних слідчих дій, продовжили. 

За даними джерел видання, наглядати за справами Гандзюк, Стерненка, а також справами Майдану буде новопризначений заступник Венедіктової Андрій Любович. Також у прокуратурі додали, що Трепак написав заяву на звільнення.

Згодом Венедіктова заявила, що відставка Трепака – його рішення.

“По новому розподілу обов‘язків департамент нагляду за спеціальними органами правопорядку переходить під керівництво Симоненка Олексія. За Віктором Миколайовичем (Трепаком – ред.) залишаються ті важливі справи, які він проводив. Група прокурорів в справі залишається та ж сама”, – написала очільниця Офісу генпрокурора. 

Щодо справи активістка Стерненка, то Венедіктова наголосила, що її обговорювали через неефективність розслідування, “оскільки це питання було озвучено народним депутатом в залі засідань Верховної Ради України”. Мається на увазі Олександр Дубінський, який говорив про справу Стерненка під час призначення Венедіктової у Верховній Раді. 

“Все, що я не роблю на сьогоднішній день – це розганяється як «зрада”, – підсумувала генеральний прокурор. 

Шановні друзі,Все, що я не роблю на сьогоднішній день – це розганяється як «зрада». Для мене важлива думка…

Опубліковано Irina Venediktova Пʼятниця, 27 березня 2020 р.

Нагадаємо, що Верховна Рада призначила на посаду очільниці Офісу генерального прокурора чинну в.о. голови ДБР Ірину Венедіктову 17 березня. Під час своєї роботи в ДБР Венедіктова відзначилася декількома гучними скандалами та заявами. Так, зокрема, вона призначила на посади своїх заступників Олександра Бабікова та Олександра Соколова. Перший відомий тим, що працював у юридичній фірмі Aver Lex, яка захищала експрезидента Віктора Януковича.

Як відомо, на шосту річницю розстрілів на Євромайдані Моніторингова місія ООН назвала малопомітним прогрес у притягненні винних у справах Майдану до відповідальності

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter