Заступником директора ДБР став колишній адвокат Януковича

Дата: 21 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Заступниками директора Державного бюро розслідувань стали Олександр Бабіков та Олександр Соколов.

Про це повідомили на сайті ДБР.

 

 

Олександр Бабіков – колишній працівник юридичної фірми Aver Lex, який відомий тим, що захищав експрезидента Віктора Януковича. Незадовго до його призначення громадські організації звернулися до президента Володимира Зеленського, голів фракцій Верховної Ради, в. о. директора Державного бюро розслідувань Ірини Венедиктової та директора НАБУ Артема Ситника, аби ті не допустили призначення Бабікова на посаду. 

“Призначення Олександра Бабікова не є можливим. І не лише тому, що це взагалі морально неприпустимо і страшно звучить! Адвокат Януковича буде куратором розслідування справ Майдану. Це вже нищить довіру до ДБР на друзки – як з боку потерпілих, з боку слідчих, так і довіру суспільства загалом”, – зауважували вони. 

Однак комісія з відбору заступників директора ДБР проігнорувала звернення активістів, а в. о. директора Ірина Венедіктова після призначення у своєму відеозверненні назвала заяви громадських організацій маніпуляціями. 

“Як тільки ми почали чітко виконувати вимоги закону, формувати підрозділ про розслідування справ Майдану з неупереджених слідчих, кожному з яких я подивилась у вічі, активізували хід розслідування важливих справ, почалася хвиля бруду. Спочатку щодо самих слідчих у справі Майдану, потім щодо призначеного керівника підрозділу, зараз така сама ситуація відбувається і з заступниками директора. Кожен хоче поставити свого, і ставки зросли. Повідомляю: комісія з відбору заступників закінчила свою роботу, кандидати пройшли спецперевірку, накази на призначення заступників підписано”, – сказала вона. 

Нагадаємо, що нещодавно керівником відділу з розслідування справ Майдану в Державному бюро розслідувань призначили Олександра Буряка, який причетний до гучної справи судді Вовка з Окружного адміністративного суду Києва.

Призначення спричинило обурення не тільки в активістів та адвокатів, які працюють над справами Майдану, але й у родичів загиблих майданівців, які вимагали звільнити Буряка з посади. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter