У ДБР призначили керівника розслідування справ Майдану, який причетний до так званої “вовчої справи”

Дата: 03 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Керівником відділу з розслідування справ Майдану в Державному бюро розслідувань призначено Олександра Буряка.

Про це повідомили в ДБР.

До призначення Буряк обіймав посаду заступника директора ДБР та відповідав за роботу оперативних підрозділів і працював над їхнім укомплектуванням. 

Вищу освіту Буряк здобув у Національній юридичній академії України імені Ярослава Мудрого в Харкові за спеціальністю “правознавство”. У правоохоронних органах він працює з 1998 року. Працював на посадах слідчого, старшого слідчого, слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу прокуратури Київської області, заступника начальника слідчого відділу прокуратури міста Києва, старшого слідчого в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України.

Із 2015 до 2017 року працював заступником прокурора міста Києва, заступником начальника управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва столичної прокуратури.

“Завершення розслідування справ Майдану – одне з найвідповідальніших завдань, яке зараз стоїть перед Державним бюро розслідувань. Це складний напрям роботи, де потрібне не лише бажання, а й значний досвід роботи в слідстві”, – сказав Буряк після свого призначення. 

Призначення колишнього заступника директора ДБР спричинило обурення серед правозахисників та адвокатів, які працюють над справами Майдану. Адвокатка родин Небесної сотні Євгенія Закревська повідомила, що Буряк причетний до справи судді Вовка з Окружного адміністративного суду Києва.

Керівником відділу з розслідувань справ Майдану в ДБР призначили Олександра Буряка, колишнього зама директора ДБР.Того…

Gepostet von Евгения Закревская am Donnerstag, 2. Januar 2020

Так, за її словами, новопризначений керівник фігурував у так званих “плівках ОАСК”. Саме з ним нібито погоджував рішення щодо судді Євгена Аблова, який під час Євромайдану ухвалив рішення про розгін демонстрантів, голова ОАСК. 

Нагадаємо, що влітку минулого року НАБУ оприлюднило аудіозапис телефонних розмов, у якому йдеться, що голова ОАСК Павло Вовк і деякі судді втручались у діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККС). Для того аби уникнути обов’язкового кваліфікаційного оцінювання, їм були потрібні лояльні члени в комісії. Тож за втручання Вовка двох її учасників замінили наперед визначеними переможцями конкурсу за квотою Уповноваженої Людмили Денісової та Державної судової адміністрації.

Незадовго до цього Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило недостовірну інформацію в деклараціях тоді ще народної депутатки Денісової за 2015, 2016 та 2017 роки. За даними слідства, вона в обмін на скасування цих протоколів погодилася відкликати раніше призначеного за її квотою члена ВККС Андрія Козлова та замінити його на більш “лояльного” до Вовка і Ко кандидата. Згодом стало відомо, що Омбудсман Козлова таки звільнила та оголосила новий конкурс.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter