На Херсонщині росіяни дроном-камікадзе атакували гуманітарний автобус “Проліски” з пасажирами

Дата: 26 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Сьогодні, 26 квітня, під час виконання соціального маршруту Новокаїри–Нововоронцовка в районі села Золота Балка, що на Херсонщині, російський дрон-камікадзе атакував соціальний автобус гуманітарної місії “Проліска” з 16 пасажирами–мешканцями прифронтових населених пунктів, що прямували в центр громади для отримання сервісів адміністративного та соціального характеру.

Про це повідомив керівник благодійної організації “Проліска” Євген Каплін на своїй сторінці у фейсбуку.

Соціальний автобус гуманітарної місії “Проліска”. Фото з фейсбуку Євгена Капліна

“Соціальний автобус був білого кольору та мав чітке гуманітарне маркування – табличку “Соціальний транспорт” та логотипи Гуманітарної місії “Проліска” та Гуманітарного фонду для України”, – пише Каплін.

За словами керівника організації, завдяки вмілим діям водія автобуса, який вчасно помітив дрон і зумів ухилитися від лобового зіткнення з ним, не сталося біди.

“Дрон зачепив бік автобуса, лишивши на ньому вм’ятину та вибухнув від зіткнення з асфальтним покриттям позаду транспортного засобу”, – додав Каплін.

Місія “Проліска” розцінює дану атаку, як чергову цілеспрямовану атаку російської армії, спрямовану проти цивільного населення та гуманітарних працівників.

Раніше під час перевезення волонтерами мешканців прифронтового деокупованого селища Козача Лопань на Харківщині російські військові обстріляли з артилерії соціальний автобус гуманітарної місії “Проліска”.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення такий обстріл евакуаційної соціальної місії є девятим, під час якого були пошкоджені автомобілі або приміщення місії або співробітники чи волонтери місії отримували поранення або контузії внаслідок бойових дій.

Раніше польська ініціатива допомоги “Nehemiasz” підтвердила смерть одного з двох своїх волонтерів, які 16 березня отримали поранення внаслідок російського обстрілу під Бахмутом. Тоді в мікроавтобус влучила ракета.

Також на Сході України через російські обстріли отримав важкі поранення чеський волонтер, який у межах проєкту “Фенікс” допомагав з лікуванням українських військових на передовій. 

А 16 березня неподалік Бахмута на Сході України в мікроавтобус із волонтерами влучила російська ракета. За даними польського ЗМІ, внаслідок цього поранення отримали два польських волонтери. Посол Польщі в Києві Бартош Ціхоцький підтвердив поранення тільки одного польського волонтера. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter