Родини Небесної сотні вимагають звільнити з ДБР новопризначеного керівника розслідувань справ Майдану

Дата: 03 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Адвокати сімей Небесної сотні та родичі героїв Майдану закликали т.в.о. директора ДБР Ірину Венедіктову скасувати рішення щодо призначення на посаду керівника відділу з розслідування справ Майдану Олександра Буряка і призначити відкритий і прозорий конкурс на цю посаду.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій ГО “Родина Героїв Небесної сотні” та Адвокатською дорадчою групою.

Т.в.о. Директора ДБРп. Ірині ВенедіктовійДержавне бюро розслідувань2 січня стало відомо, що керівником відділу з…

Gepostet von Громадська Організація «Родина Героїв Небесної Сотні» am Freitag, 3. Januar 2020

За їхніми словами, призначення Буряка відбулося максимально закрито і непрозоро, адже досі невідомо, за якими критеріями обрали керівника і чому на таку важливу посаду призначили людину без досвіду роботи зі справами Майдану. 

Водночас рідні Небесної сотні нагадали, що Буряк згадується на відомих записах НАБУ зі службового кабінету голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка. 

“З них випливає, що Павло Вовк перебуває в настільки тісних дружніх стосунках з Буряком, що може “за дзвінком” отримати від ДБР потрібне рішення чи слідчу дію. Зокрема, на плівках зафіксовано розмову Павла Вовка стосовно призначення Євгена Аблова керівником Миколаївського теруправління ДБР”, – стверджують вони. 

Рідні та їхні захисники також нагадали, що низка суддів Окружного адмінсуду є фігурантами ключових справ щодо розгонів Майдану та ухвалення неправосудних рішень, проте саме ДБР має продовжувати розслідувати справу, де ймовірним обвинуваченим є близький до Павла Вовка Євген Аблов.

“Це свідчить про наявність у О. Буряка реального конфлікту інтересів, що ставить під сумнів об’єктивне розслідування ключових справ Майдану. У будь-якому випадку ці факти унеможливлять конструктивну співпрацю потерпілих з керівництвом цього департаменту та вкрай негативно впливатимуть на довіру суспільства до слідства в справах Майдану. А без цього ефективне розслідування та відновлення справедливості неможливі”, – наголосили вони.

Відповідальність за призначення Буряка родини Небесної сотні поклали на т.в.о. директора ДБР Ірину Венедіктову.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter