Акцію на підтримку Стерненка провели в дев’яти містах

Дата: 07 Травня 2020
A+ A- Підписатися

У дев’яти містах України відбулись акції на підтримку одеського активіста Сергія Стерненка.

Про це повідомила активістка Наталія Усатенко.

Київ ОдесаЛьвів ДніпроХерсонФранківськ Луцьк Харків Тернопільсьогодні вийшли зі спільною вимогою — руки геть…

Опубліковано Nataliia Usatenko Середа, 6 травня 2020 р.

У Києві, Одесі, Львові, Дніпрі, Херсоні, Івано-Франківську, Луцьку, Харкові та Тернополі на стіни адміністративних будівель транслювали зображення з активістом і гаслами “Руки геть від Стерненка” і “Маю право на захист”. У столиці трансляцію вели на стіни будівлі Офісу президента.

Нагадаємо, що в жовтні минулого року Генеральна прокуратура передала кримінальні провадження щодо нападів на Стерненка до Головного слідчого управління СБУ. Нещодавно новопризначена очільниця Офісу генпрокурора Ірина Венедіктова усунула свого заступника Віктора Трепака від справ Майдану, справи вбивства Катерини Гандзюк, справи нападу на одеського активіста Сергія Стерненка та інших справ, які розслідує СБУ. Проти цього виступили активісти. 

Як відомо, на одеського активіста Сергія Стерненка нападали тричі. У травні 2018 року двоє напали на нього вночі. Тоді активіст смертельно поранив одного з нападників, який помер на місці. Згодом стало відомо, що на місці одного з нападів на Стерненка було авто поліцейського.

З початку року в Україні вже зафіксували 23 випадки тиску і нападів на активістів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter