Суд переніс засідання за позовом активістів “Захистимо Протасів Яр”, бо не було онлайн-трансляції

Дата: 16 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Північний апеляційний господарський суд 15 червня відклав засідання за апеляційними скаргами ГО “Захистимо Протасів Яр” і Київради у справі про встановлення сервітуту на земельну ділянку, що входить до складу заказника “Протасів Яр” та про часткове скасування рішення про створення заказника через відсутність онлайн-трансляції засідання.

Про це повідомляють активісти ініціативи на своїй сторінці у фейсбуку

Фото: з фейсбук-сторінки ініціативи “Захистимо Протасів Яр”

Суд відклав засідання на 11-ту годину 5 липня. Це день народження активіста Романа Ратушного, який боровся за створення парку.

Нагадаємо, 14 липня 2022 року Київська міська рада прийняла рішення “Про оголошення природної території ландшафтним заказником місцевого значення “Протасів Яр”, створивши заказник на обох схилах Протасового Яру.

Київська міська рада звернулася до господарського суду Києва для встановлення сервітуту на земельні ділянки ТОВ “Протасів Яр”. Відповідно до нього, відвідувачі матимуть право безперешкодного доступу до території ландшафтного заказника.

Суд першої інстанції відмовив Київській міській раді у встановленні сервітуту. При цьому за зустрічним позовом ТОВ “Протасів Яр” суд визнав недійсним рішення Київської міської ради про утворення ландшафтного заказника в частині включення територій трьох земельних ділянок ТОВ “Протасів Яр” до меж заказника.

Раніше Київський апеляційний суд ухвалив рішення на користь загиблого активіста Романа Ратушного та київської громади у справі “Корбан проти Романа Ратушного і ГО “Захистимо Протасів Яр”. Суд скасував рішення, ухвалене на користь бізнесмена, та постановив відмовити у вимогах спростувати інформацію про причетність Корбана до компанії ТОВ “Дайтона Груп”, спроби забудувати Протасів Яр і його морально-етичні якості.

Зберегти територію від забудови в пам’ять про Ратушного обіцяв мер Києва Віталій Кличко під час прощання з загиблим активістом. Ратушний спочатку брав участь в акціях протесту проти забудови Протасового Яру, потім став головою ініціативи, а невдовзі й громадської організації “Захистимо Протасів Яр”.

Нагадаємо, що Роман Ратушний загинув 9 червня 2022 року в бою під Ізюмом. З першого дня повномасштабного вторгнення Росії він брав участь у боях під Києвом, а потім у складі 93 ОМБр “Холодний Яр” звільняв Тростянець, воював на Сумщині та під Ізюмом на Харківщині.

Одна з вулиць столиці — колишня Волгоградська в Соломʼянському районі — тепер має ім’я Романа Ратушного.

На початку серпня 2022 року у центрі Києва в Будинку-музеї Тараса Шевченка (пров. Шевченка, 8-А) відкрилась експозиція, присвячена пам’яті громадського активіста.

Про життя та діяльність Романа, а також спогади про нього — в матеріалі ZMINA: “Удар під дих цілому поколінню”: друзі та однодумці — про загибель на війні київського активіста Романа Ратушного.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter