Суд не задовольнив заяву захисту волонтера Цибульського про відвід судді

Дата: 11 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Шевченківський районний суд міста Києва залишив без задоволення заяву адвоката волонтера Сергія Цибульського про відвід судді.

Про це йдеться в ухвалі суду.

Волонтер Сергій Цибульський. Фото: Людмила Тягнирядно

Раніше під час судового засідання адвокат волонтера Олександр Доценко подав заяву про відвід судді.

Справу про начебто незаконний продаж автомобілів, які ввозили до України як гуманітарну допомогу, не розглядатимуть до визначення нового складу суду. 

Бюро економічної безпеки України підозрює Цибульського в тому, що він незаконно отримує прибуток від продажу автомобілів, які видає за гуманітарку. Торік у вересні до його автосалону прийшли силовики й вилучили сім авто та його особисті речі.

Чоловік відкидає ці обвинувачення і вважає справу проти нього сфабрикованою.

Вилучені з автосалону Цибульського автівки Бюро економічної безпеки передало на потреби тероборони, попри те що суд постановив залишити їх на зберіганні, бо вони є речовим доказом. Волонтер вважає це суттєвим перевищенням повноважень силовиків. 

Нагадаємо, що цього року суд міста Києва відмовив Цибульському в закритті справи про начебто незаконний продаж автомобілів. Адвокат волонтера переконаний, що обвинувальний акт скерували до суду з порушенням строків досудового розслідування, а тому справу мають закрити. 

Раніше на засіданні адвокат волонтера подав клопотання про порушення строків передання до суду справи. За його словами, це законна підстава для закриття провадження, але прокурор переконує, що відправив справу Цибульського фельд’єгерською службою, а тому строки не пропущено.

Під час підготовчого засідання суддя Олексій Глань не підтримав клопотання захисту повернути прокурору обвинувальний акт на доопрацювання, а до цього суд запросив додаткові документи в справі та взяв час на ознайомлення з ними.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter