Суд відмовився закривати справу волонтера Цибульського: захист каже про порушення строків досудового розслідування

Дата: 14 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Шевченківський районний суд міста Києва відмовив волонтеру Сергію Цибульському в закритті справи про начебто незаконний продаж автомобілів, які ввозили до України як гуманітарну допомогу. Адвокат волонтера переконаний, що обвинувальний акт скерували до суду з порушенням строків досудового розслідування, а тому справу мають закрити. 

Про це виданню ZMINA повідомив адвокат Олександр Доценко.

Волонтер Сергій Цибульський. Фото: Людмила Тягнирядно

Доценко каже, що в реєстрі, який нібито підтверджував факт отримання фельд’єгерською службою і Кур'єр для доставлення важливих документів. обвинувального акта, відсутній підпис фельд’єгеря про отримання, а також прізвище отримувача та дата.

“Тобто будь-які дані, які б підтверджували факт отримання обвинувального акта фельд’єгерською службою”, – зазначає Доценко.

Наступне засідання по суті в справі волонтера Цибульського відбудеться 1 березня в Шевченківському районному суді Києва.

Нагадаємо, що на попередньому засіданні адвокат волонтера подав клопотання про порушення строків передання до суду справи. За його словами, це законна підстава для закриття провадження, але прокурор переконує, що відправив справу Цибульського фельд’єгерською службою, а тому строки не пропущено.

Раніше під час підготовчого засідання суддя Олексій Глань не підтримав клопотання захисту повернути прокурору обвинувальний акт на доопрацювання, а до цього суд запросив додаткові документи в справі та взяв час на ознайомлення з ними.

Бюро економічної безпеки України підозрює Цибульського в тому, що він незаконно отримує прибуток від продажу автомобілів, які ввозили до України як гуманітарну допомогу. Торік у вересні до його автосалону прийшли силовики й вилучили сім автомобілів та його особисті речі.

Водночас сам чоловік відкидає ці обвинувачення і вважає справу проти нього сфабрикованою та планує виграти її в суді. Адже, за його словами, навіть документи, оформлені силовиками в його справі, містять низку суперечностей.

Відомо також, що вилучені з автосалону Цибульського автівки Бюро економічної безпеки передало на потреби тероборони, попри те що суд постановив залишити їх на зберіганні, бо вони є речовим доказом. Волонтер вважає це суттєвим перевищенням повноважень силовиків. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter