Київський волонтер вважає рейдерством передавання теробороні вилучених у його справі як докази автівок

Дата: 12 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Детективи Бюро економічної безпеки передали на потреби тероборони автомобілі, які конфіскував суд в ході розслідування справи проти волонтера й підприємця Сергія Цибульського. Правоохоронці звинувачують його в незаконному отриманні прибутку від продажу автомобілів, які ввозили в Україну як гуманітарну допомогу. Цибульський вважає, що силовики перевищили свої повноваження.

Про це він розповів у коментарі Центру прав людини ZMINA.

Сергій Цибульський. Фото: ZMINA

Автівки передали, за словами волонтера, попри те, що суд постановив залишити їх на зберіганні, бо вони є речовим доказом.

“Автомобілі передали якійсь теробороні старший детектив БЕБ Хорий спільно з директором БЕБ Мельником. Це було суттєве перевищення їхніх повноважень. Про що була складена і надіслана мною й адвокатом заява до ДБР. Проте її досі не внесли до ЄДР. Ми подаватимемо ще одну скаргу на це”, – говорить Сергій Цибульський.

Волонтер вважає ненормальним, коли в справи детектива втручається директор відомства.

“Ми плануємо показати, що риба гниє з голови. Це ручне керування. Ці автомобілі були комусь обіцяні”, – додає Цибульський.

Також волонтер вимагатиме компенсацію за автомобілі, тому що, за його словами, вони зберігалися з порушенням усіх норм: не оцінювались, коли передавались; їх зберігали на вулиці з порушенням умов зберігання речових доказів; вони були криво опечатані, лише частково. Сенсу їх повертати волонтер не бачить, бо не розуміє, де вони експлуатуються, ким і як.

Крім того, волонтер отримав два обвинувальні акти. Перший виданий 23 грудня, другий – 26 грудня. У першому була помилка у номері, який вноситься до ЄДРДР. При врученні першого акта був присутній прокурор. Другий же вручався поблизу будівельного майданчика в кафе. Вручав його з порушенням процесу сам детектив.

“Перший обвинувальний акт був виданий правильно, але з порушенням номера. Другий – був виданий з правильним номером, але з абсолютним порушенням. По якому зараз буде вестись по мені справа, незрозуміло”, – каже волонтер

ZMINA надіслала до Бюро економічної безпеки України запит, аби там прокоментували слова волонтера.

Раніше Шевченківський суд міста Києва на засіданні 17 листопада запросив додаткові документи у справі волонтера й підприємця Сергія Цибульського, якого Бюро економічної безпеки звинувачує у продажі автомобілів, ввезених як гуманітарна допомога. Для ознайомлення з цими матеріалами суд взяв перерву до 29 листопада. 

Нагадаємо, Бюро економічної безпеки України висунуло підозру волонтеру та власнику автосалону вживаних авто Like Cars Сергію Цибульському в тому, що він незаконно отримує прибуток від продажу автомобілів, які ввозилися до України як гуманітарна допомога. 14 вересня до його автосалону прийшли силовики й вилучили сім автомобілів та його особисті речі.

Водночас сам Цибульський відкидає ці обвинувачення і вважає справу проти нього сфабрикованою та планує виграти її в суді. Адже, за його словами, навіть документи, оформлені силовиками по його справі, містять низку суперечностей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter