Шевченківський райсуд не підтримав клопотання повернути обвинувальний акт щодо волонтера Цибульського на доопрацювання

Дата: 21 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Під час підготовчого засідання у справі волонтера Сергія Цибульського суддя Шевченківського районного суду міста Києва Олексій Глань не підтримав клопотання захисту повернути прокурору обвинувальний акт на доопрацювання. 

Про це розповів юрист та батько волонтера Павло Цибульський у коментарі виданню ZMINA.

Павло Цибульський. Фото: з особистого архіву

Адвокат Цибульського Олександр Доценко клопотав про доопрацювання обвинувального акту у зв’язку з тим, що волонтер отримав два обвинувальні акти: перший 23 грудня, другий – 26 грудня. У першому була помилка в номері, який вноситься до ЄДРДР, вручав його прокурор, щодо другого – обвинувальний акт вручили поблизу будівельного майданчика в кафе детективом, який вів слідство. Також в обвинувальному акті була порушена хронологія подій: автомобілі Цибульський отримав у своє розпорядження до того, як їх ввезли на територію України. Відповідно нечітке і незрозуміле формулювання обвинувачення є підставою повернення акта.

“На засіданні суддя розглянув клопотання про повернення обвинувального акту, так як він, на думку захисника, не відповідає формі, а також був порушений порядок вручення обвинувального акту. Обвинувальний акт вручався 23 грудня безпосередньо прокурором, а 26 грудня на вулиці в грязюці біля кафе повторний обвинувальний акт вручався детективом, який не мав би це робити”, – каже юрист та батько волонтера Павло Цибульський.

Також в обвинувальному акті була порушена хронологія подій: автомобілі Цибульський отримав у своє розпорядження до того, як їх ввезли на територію України. Відповідно нечітке і незрозуміле формулювання обвинувачення є підставою повернення акта. Через допущення даних порушень сторона захисту просила повернути обвинувальний акт прокуророві для його доопрацювання. Суддя Шевченківського районного суду міста Києва Олексій Глань не побачив у цих порушеннях, порушення права на захист й не задовольнив клопотання адвоката Олександра Доценка.

“Зараз ми подали нове клопотання про закриття кримінального провадження. При ознайомленні з матеріалами справи було виявлено, що були порушені строки передачі до суду справи після завершення кримінального провадження в досудовому слідстві. Це законна підстава для того, щоб закривати провадження”, – зазначив Доценко.

Наступне підготовче засідання у справі волонтера й підприємця Сергія Цибульського відбудеться 26 січня в Шевченківського районного суду міста Києва.

Раніше Шевченківський суд міста Києва на засіданні 17 листопада запросив додаткові документи у справі волонтера й підприємця Сергія Цибульського, якого Бюро економічної безпеки звинувачує у продажі автомобілів, ввезених як гуманітарна допомога. Для ознайомлення з цими матеріалами суд взяв перерву до 29 листопада. 

Нагадаємо, Бюро економічної безпеки України висунуло підозру волонтеру та власнику автосалону вживаних авто Like Cars Сергію Цибульському в тому, що він незаконно отримує прибуток від продажу автомобілів, які ввозилися до України як гуманітарна допомога. 14 вересня до його автосалону прийшли силовики й вилучили сім автомобілів та його особисті речі.

Водночас сам Цибульський відкидає ці обвинувачення і вважає справу проти нього сфабрикованою та планує виграти її в суді. Адже, за його словами, навіть документи, оформлені силовиками по його справі, містять низку суперечностей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter