Антивакцинатор Остап Стахів відкрив “курси журналістики” й обіцяє видавати посвідчення всім бажаючим

Дата: 21 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Львівський антивакцинатор, підозрюваний у справі про повалення конституційного ладу в Україні Остап Стахів відкрив тритижневі “курси журналістики” і обіцяє видавати “посвідчення журналіста” міжнародного зразка після їхнього закінчення.

Про це він повідомив на своїй сторінці у фейсбуку.

Остап Стахів. Скриншот з відео

Судячи з дописів Стахіва, це буде вже другий випуск. Курси платні та відбуватимуться онлайн. Учасники зобов’язані відвідувати всі заняття та виконувати домашні завдання.

Сам Стахів каже, що курси проводить не для того, щоб їхні учасники могли працювати в медіа, а для “боротьби за свої права”.

“Вже один такий курс відбувся, але ще не та кількість людей, щоб діяти по Україні як спільнота журналістів. Треба провести кілька курсів, щоб люди могли бути журналістами-правозахисниками. Недостатньо бути правозахисником і не мати статусу журналіста, бо є обмеженість”, — заявив він.

Речниця Служби безпеки України у Львівській області Роксолана Яворська у коментарі ZAXID.NET сказала, що Стахіва не можуть притягти до відповідальності за створення курсів, але стежать за його діяльністю. Стахів дійсно є фігурантом кримінального провадження, але поки не засуджений, тож має право організовувати й проводити курси.

Медіаексперт Отар Довженко у коментарі Інституту масової інформації розповів, що такі курси підривають довіру до журналістської спільноти. На його переконання — це профанація журналістської професії.

“Що більше буде псевдожурналістів з посвідченнями від Стахіва і йому подібних, то більше підстав для недовіри до медіа загалом у суспільства. Мене не дивує, що друг колаборанта Кирила Стремоусова Стахів продовжує його справу. Дивує, що правоохоронні органи впритул не бачать стремоусовщини в себе під носом”, — сказав Довженко.

Нагадаємо, що Стахіва разом з ще один чоловіком підозрюють у тому, що вони збиралися створити на території України власні територіальні громади із “міліцією” та “економікою”. Чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Остап Стахів став широко відомий українцям на початку пандемії коронавірусу, коли у соцмережах почав заявляти, наприклад, що ковіду не існує. Також чоловік влаштовував провокації в лікарнях та організував велику акцію антивакцинаторів у листопаді 2020 року в Києві.

Він неодноразово балотувався до Верховної Ради, зокрема від ВО “Свобода” та як самовисуванець.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Одесі затримали блогера з Миколаївщини Олександра Надьожу, який виправдовував збройну агресію Росії та закликав до захоплення державної влади в Україні: тривалий час він працював на колаборанта Кирила Стремоусова і фактично був його правою рукою.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter