Лідера українських антивакцинаторів, підозрюваного у захопленні влади, визнали осудним

Дата: 27 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Львів’янина Остапа Стахіва, підозрюваного у захопленні влади, визнали осудним. 

Про це у прокуратурі Львівщини повідомили виданню “Твоє місто”. 

Фото: novyny.live

Наприкінці грудня Стахіва випустили з Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні, де він проходив 30-денну експертизу, яку призначив суд. 

У прокуратуру надійшов висновок судово-медичної психіатричної експертизи Остапа Стахіва. За нею він здоровий. Це означає, що якщо його вина буде доведена в суді, то він відбуватиме покарання. Обвинувальний акт скеровуватимуть до суду у лютому-березні”, – розповіли у відомстві.

Стахіва разом з ще один чоловіком підозрюють у захопленні влади. Правоохоронці переконують, що обидва збиралися створити на території України власні територіальні громади із “міліцією” та “економікою”. Чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

35-річний Стахів став широко відомий українцям на початку пандемії коронавірусу, коли у соцмережах почав заявляти, наприклад, що ковіду не існує. Також чоловік влаштовував провокації в лікарнях та організував велику акцію антивакцинаторів у листопаді минулого року в Києві. 

Стахів неодноразово балотувався до Верховної Ради, зокрема від ВО “Свобода” та як самовисуванець. 

Навіть після вручення підозри Стахів продовжує знімати та поширювати відео з антивакцинаторськими закликами.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter