Лідера акції антивакцинаторів у Києві разом з росіянином підозрюють у захопленні влади

Дата: 16 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Спецслужбовці припинили діяльність антиукраїнської мережі, яка під антивакцинаторськими гаслами намагалася дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в країні.

Про це повідомили в СБУ.

Отримане спецслужбовцями листування

Працювала мережа одразу в трьох регіонах, а саме у Львівській, Чернігівській та Миколаївській областях. Зловмисники закликали до насильницької зміни конституційного ладу і, за попередньою інформацією, отримували вказівки від російських кураторів.

Спецслужбовці переконують, що в їхньому розпорядженні є неспростовні докази причетності одного з лідерів так званого руху антивакцинаторів в Україні та громадянина РФ, родом з Краснодара, до протиправної діяльності. Серед цих доказів листування, в якому ті підшукували зброю та співучасників.

“Вони збиралися створити на території України власні територіальні громади із “власною міліцією” та “економікою”, – запевняють слідчі. 

Російський паспорт одного з підозрюваних

Обом чоловікам повідомили про підозру за статтею “Дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також змова про вчинення таких дій”. Її санкція передбачає як позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої, так і обмеження чи позбавлення волі на строк до трьох років з або без конфіскації.

У повідомленні правоохоронці не вказують імен підозрюваних, однак, за даними джерел Zaxid.net, йдеться про львів’янина Остапа Стахіва: 35-річний чоловік від початку пандемії заявляв у соцмережах, наприклад, що ковіду не існує та влаштовував провокації в лікарнях. Він став також організатором акції антивакцинаторів у листопаді в Києві. 

Стахів неодноразово балотувався до Верховної Ради, зокрема від ВО “Свобода” та як самовисуванець. 

Раніше депутат Львівської міськради Ігор Шолтис звертався до СБУ щодо Стахіва. 

Фотографія обкладинки: varianty.lviv.ua

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter