Справа ОАСК: Офіс генпрокурора, ймовірно, намагався зірвати операцію НАБУ

Дата: 06 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

На прокурорів у справі щодо ймовірного створення злочинної організації для захоплення державної влади суддями ОАСК могли чинити незаконний тиск з Офісу генерального прокурора, щоб зірвати операцію НАБУ.

Про це повідомляє видання “Цензор.Нет” з посиланням на запис розмови співробітників ОГП.

 

Розмова, записана ввечері 16 липня в одному з ресторанів у Києві, нібито відбулася між начальником департаменту Офісу генпрокурора з нагляду за ДБР та двома прокурорами, які є процесуальними керівниками справи проти суддів Окружного адміністративного суду. Начальник отримав інформацію, що 17 липня прокурори підготували підозри для всіх фігурантів справи, що документи підписано в заступника генерального прокурора Андрія Любовича, та про те, що на це дав санкції суд у Кропивницькому.

Відомо, що прокурори є процесуально незалежними особами, а тому отримувати інформацію про їхні дії і давати їм будь-які вказівки начальник не має права.

“Прокурори намагаються уникнути розголошення інформації в справі та уникнути втручання в процес вручення підозр та обшуків. Начальник департаменту прагне отримати інформацію в справі й дає незаконні вказівки. Є висока ймовірність, що ці вказівки узгоджено з керівництвом Генеральної прокуратури”, – запевняють журналісти.

Нещодавно виявилося, що суддів ОАСК не відсторонили після звинувачень, адже процес гальмують в Офісі генпрокурора. 

Нагадаємо, що НАБУ і САП звинуватили голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка та його колег у створенні злочинної організації для захоплення державної влади. Вони нібито хотіли встановити контроль над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя та створювати штучні перешкоди в їхній роботі. Як доказ правоохоронці виклали 45-хвилинне відео із записами розмов, ймовірно, Вовка та його колег. Суддя вже назвав записи фальсифікацією та розповів, що вважає звинувачення справою рук іноземних агентів. 

Правоохоронці довго не могли вручити повістки суддям ОАСК, адже ті пішли у відпустки. Через це слідчі викликали на допит як підозрюваного Вовка лише 30 липня. 

На початку серпня голові Державної судової адміністрації заборонили розмовляти із суддею Вовком.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter