Під час спроб звільнення співробітникам окупаційних адміністрацій у Криму погрожують – “Кримська ідея”

Дата: 08 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Співробітникам низки окупаційних адміністрацій в українському Криму забороняють звільнятися.

Про це інформує правозахисна ініціатива “Кримська ідея”.

Кримські правозахисники вказують, що зафіксували ці випадки в тимчасово окупованих Джанкойському, Кіровському, Бахчисарайському та Ленінському районах, у містах Сімферополі та Судаку.

“За інформацією службовців, здебільшого спостерігається єдиний стиль аргументації про “складну ситуацію”, в якій звільнення розглядається як “дезертирство”, – мовиться в повідомленні.

Водночас співробітникам-чоловікам натякають, що в разі звільнення на них чекає мобілізація, а жінок утримують погрозами порушення кримінальних справ, пов’язаних з посадовими обов’язками, стверджує “Кримська ідея”.

Раніше видання “Крим.Реалії” повідомило, що з початку неспровокованого повномасштабного вторгнення Росії в Україну у 2022 році багато співробітників російських відомств, державних компаній та держкорпорацій стали фактично невиїзними, деяких з них прямо попросили здати закордонні паспорти.

Читайте також: Кримські уроки

Як відомо, Російська Федерація використовує український Крим як військовий плацдарм для своєї військової агресії з Півдня України, обстрілюючи українські міста з Криму. 

Українське керівництво неодноразово закликало громадян Росії, які незаконно оселилися в тимчасово окупованому Криму, покинути півострів, допоки є така можливість, а для громадян України на півострові оприлюднили детальну інструкцію, що робити цивільним під час бойових дій у Криму та деокупації півострова. 

Читайте також: Зеленський переконаний у квітучому майбутньому Криму після його деокупації

24 лютого 2023 року президент Володимир Зеленський заявив, що країна готується до деокупації Криму. Раніше Зеленський закликав громадян у тимчасово окупованому Криму триматися якомога далі від російських військових об’єктів та надавати українським спецслужбам усю відому інформацію про окупантів, щоб звільнення Криму відбулося швидше.

29 квітня 2023 року Головне управління розвідки Міноборони України після пожежі на нафтобазі в Севастополі, яка була призначена для Чорноморського флоту держави-агресора, повторила заклик до співгромадян у Криму не перебувати поряд з військовими об’єктами.

Раніше Центр журналістських розслідувань також оприлюднив дані розташування військових об’єктів на півострові, що є легітимною ціллю для ураження. 

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що колаборанти та зрадники в тимчасово окупованому Криму можуть пом’якшити судовий вирок, надавши цінну інформацію Силам оборони України про російські військові об’єкти та техніку на території півострова.

Відомо, що українські міністерства та державні органи активно працюють над формуванням кадрового резерву для роботи після деокупації Кримського півострова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter