Серед цивільних працівників поліції на Тернопільщині щонайменше 12 мають інвалідність

Дата: 19 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Серед цивільного персоналу Головного управління поліції Тернопільської області щонайменше 12 людей мають інвалідність. 

Про це розповіли у Нацполіції. 

Назар Вікторовський та Андрій Дудар на роботі. Фото: Нацполіція

У поточному році до команди управління доєднались двоє ветеранів війни – Назар Вікторовський та Андрій Дудар. Обидва з початку повномасштабного вторгнення росіян добровольцями стали на захист України, але отримали тяжкі поранення на Донеччині.

До прикладу, Вікторовський провів майже 20 годин під завалами будинку, в який влучила російська ракета, тож йому довелось ампутувати ноги. Колеги розповідають, що чоловік пережив сім операцій, у нього відмовляли нирки, стався епізод важкої депресії, але він вистояв. 

Вікторовский зізнається, що знайти роботу людині з інвалідністю складно. 

“Я дуже радий, що є така робота. Друзі підказали, що є вакансія в поліції і я одразу погодився, бо роботу таким як я важко знайти”, – каже ветеран. 

Щодо Дудара, то він з 2004 року працював в органах внутрішніх справ, після 2014-го пішов добровольцем на фронт, у 2016-му вийшов на пенсію через інвалідність, але у 2022-му знову став до лав ЗСУ. 

“Ми боронили нашу державу від російського загарбника на околицях міста Часів Яр – канал Сіверський Донець-Донбас. І вже там я отримав своє друге осколкове поранення в кисть правої руки. Я одразу не усвідомив, що поранений і евакуйовував побратима. А вранці потрапив до медиків, які констатували поранення. Після цього почалися лікарні, відновлення та реабілітація”, – розповідає він. 

За словами ветерана, повернутися до повноцінного життя допомогла, між іншим, нова робота.

Нагадаємо, що нині більш ніж половина українських ветеранів хочуть мати власну справу, щоб не стикатись із дискримінацією під час працевлаштування. Якщо ж ветеран має інвалідність, то в цьому разі брак знань серед роботодавців призводить лише до більшої недовіри.

Минулого року усього 0,1% українців з інвалідністю змогли знайти роботу. Нардепи, щоб виправити це, попередньо ухвалили законопроєкт про працевлаштування людей з інвалідністю, але відтоді документ лежить у Верховній Раді без руху.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter