У Харкові авіаційна бомба пошкодила притулок для тварин

Дата: 01 Травня 2024
A+ A- Підписатися
Внаслідок російських ударів по Харкову керованими авіаційними бомбами 29 і 30 квітня постраждав притулок для тварин, евакуйованих із зони бойових дій. Одного з працівників притулку госпіталізовано.
 
Про це повідомляє громадська організація “Порятунок тварин Харків” на своїй фейсбук-сторінці. 
 
Наляканий унаслідок влучання РФ поблизу притулку собака, Харків, 29 квітня 2024 року. Фото: Суспільне Харків / Дар’я Кінша

“Сьогодні, о 18:14, росіяни двічі обстріляли КАБами Харків. Один зі снарядів влучив поряд із нашим притулком із собаками із зони бойових дій. Госпіталізований один співробітник. Тварини цілі, знаходяться у сильному стресі. У всіх приміщеннях вибито вікна”, – написали волонтери. 

В організації розповіли, що хочуть перевезти більшу частину собак протягом двох тижнів. Для цього шукають приміщення. Паралельно шукатимуть землю для побудови притулку, який давно планували в безпечнішому регіоні. 

“У звʼязку з другим обстрілом нашого притулку шукаємо землю в напрямку Краснограда, Дніпра та Києва, де ми можемо тимчасово утримувати собак із зони бойових дій на час адаптації та прилаштування в родини”, – йдеться в дописі.

Нагадаємо, 30 квітня в Харкові під час повітряної тривоги пролунали вибухи. За попередньою інформацією, по місту вдарили авіабомбами. Відбулися влучання в Київському та Холодногірському районах, унаслідок чого, за оновленими даними, поранення дістали 10 людей. Ще один цивільний чоловік загинув.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter