Вдень окупанти обстріляли Харківщину та Дніпропетровщину, є потерпілі

Дата: 01 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Вдень 1 травня російські війська обстріляли села Лелюківка та Липці на Харківщині, а також Нікополь Дніпропетровської області. Унаслідок цих атак є поранені та загиблі. 

Про це повідомляють Харківська обласна прокуратура, очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов та голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Фото: Сергій Лисак

Так, село Лелюківка Шевченківської громади, що на Куп’янщині, російська армія обстріляла близько 12-ї години дня. 67-річна жителька, яка отримала поранення внаслідок обстрілів, померла в лікарні.

Згодом, о 16:10, російські військові вдарили по селу Липці Харківського району. Там сталося пряме влучання в житловий будинок.

Осколкові поранення отримала 78-річна жінка. Від отриманих травм вона померла.

За попередніми даними, окупанти били по селу з міномета.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Тим часом у Нікополі від артобстрілу та удару дроном-камікадзе постраждали четверо цивільних. 

Двох людей – 47-річного чоловіка і 27-річну жінку – ушпиталили. Вони перебувають у стані середньої тяжкості. Також поранено чоловіка 44 років та жінку 43-х. Їм надали необхідну медичну допомогу, вони продовжать лікування вдома.

Фото: Сергій Лисак

У місті понівечено кілька відділень місцевої лікарні й швидку. Пошкоджено школу і спортивний майданчик. Побито сім приватних будинків, шість господарських споруд. Зачепило опори вуличного освітлення і лінії електропередач. 

Крім того, зайнялось авто. Вогнеборці приборкали пожежу.

Нагадаємо, що зранку 1 травня російські війська скинули дві керовані авіабомби на цивільний автомобіль та приватний будинок у селищі Золочів на Харківщині. Через обстріл загинули двоє людей, які перебували в автівці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter