Нерозуміння суспільства призвело до того, що більш ніж половина українських ветеранів хочуть мати власну справу

Дата: 13 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Понад половину (50,14%) ветеранів, які на цей момент не несуть службу в Силах оборони України, хотіли б відкрити власну справу та зайнятися підприємництвом, а ще 12% вже є підприємцями. 

Такі дані дослідження щодо актуальних потреб та бачення можливостей для кар’єрного та професійного зростання ветеранів.

Ілюстраційне зображення. Фото: Ferrexpo

З 15 до 25 січня поточного року представники навчально-аналітичного відділу Українського ветеранського фонду при Мінветеранів анонімно опитали понад тисячу людей. Автори кажуть, що результати не є репрезентативними, але відбивають актуальні настрої та певні тенденції серед цільової аудиторії.

Під час презентації дослідження виконувачка обов’язків виконавчого директора Українського ветеранського фонду Руслана Величко-Трифонюк пов’язала велику кількість ветеранів, які хочуть мати власну справу, з тим, що в суспільстві досі існує нерозуміння ветеранських проблем. 

“Я поясню, чому це (кількість ветеранів, які хочуть мати власну справу. – Ред.) – не бажання, це – виживання. Тому що, коли ти підеш влаштовуватися на роботу і тобі пропонують низький фах, або недостатню зарплату, або немає елементарної адаптації персоналу, що стосувалася б ветерана, або до тебе ставляться досить дивно твої колеги, у ветеранів виходить в отакий спосіб просто займатися власною роботою. Також не секрет, що найбільше, хто працевлаштовує ветеранів, – самі ветерани”, говорить вона. 

Раніше дослідження вже фіксували цю проблему. До прикладу, торік у Конфедерації роботодавців України дізнались, що більшість (79%) роботодавців бояться впливу психоемоційного стану працівників-ветеранів, їхньої можливої алкогольної чи наркотичної залежності (25%), а також конфліктності (24%). 

Ба більше, якщо ветеран має інвалідність, то в цьому разі брак знань серед роботодавців призводить лише до вищого рівня недовіри. 

Нагадаємо, що за рік на майже 20% побільшало ветеранів, які відчувають зневагу суспільства.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter