Попри протести дві будівлі Довженко-центру готують до приватизації

Дата: 17 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Попри протести Фонд держмайна готує до приватизації дві будівлі державного підприємства “Національний центр імені Олександра Довженка” – Довженко-центру.

Скриншот відповідного листа Фонду оприлюднила артоглядачка Лєна Чиченіна.

Джерело: Ukrainer.net

За її словами, планується приватизувати два нежитлових приміщення площею 3137 і 5927 кв. метрів.

“У цих двох корпусах – офіси, які центр здавав в оренду. За їхніми словами, на ці гроші зробили, зокрема, і ремонт. Усі, хто часто бував у Довженко-центрі чи бодай проходив повз, міг помітити різницю в його зовнішньому вигляді”,– написала Чиченіна.

Основний корпус поки не чіпають, уточнила артоглядачка.

Джерело: скриншот зі сторінки Лєни Чиченіної
Джерело: скриншот зі сторінки Лєни Чиченіної

Нагадаємо, 17 серпня Довженко-центр на своїй сторінці у фейсбуку заявив про наказ Державного агентства України з питань кіно про реорганізацію установи. У самому центрі це назвали “фактичною ліквідацією”.

Зі свого боку в Держкіно сказали, що Довженко-центр планують реорганізувати, а не ліквідувати.

У Мінкульті наголосили, що виступають проти ліквідації центру, і підтвердили, що наразі йдеться лише про його реорганізацію.

Проти реорганізації Довженко-центру виступили Мистецький арсенал, Український інститут та Український ПЕН.

Польська кіноакадемія закликала президента Володимира Зеленського зберегти Довженко-центр і запропонувала евакуювати кіноархіви.

Скасувати наказ Держкіно щодо реорганізації Довженко-центру рекомендував парламентський Комітет гуманітарної та інформполітики.

“Сумнівним і непрозорим” рішення щодо реорганізації назвала Громадська рада при Держкіно. Її члени також вимагали скасувати його.

У відповідь на петицію щодо приватизації Довженко-центру уряд заявив, що правонаступником його майнових та немайнових прав та обов’язків буде ДП “Українська анімаційна студія”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter