Поліцейський напав на журналіста Громадського

Дата: 29 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Поліцейські в Києві напали на журналістів Громадського Богдана Кутєпова та Микиту Мекензіна. 

Про це повідомили на сайті видання. 

Інцидент стався, коли Кутєпов знімав у прямому ефірі акцію протесту під Кабміном, де підприємці виступали проти запроваджених на час карантину обмежень. Журналісти стояли в парку напроти будівлі уряду, коли до них підійшли кілька поліцейських ТОР і сказали залишити цю територію. Кутєпов пояснив, що має “службову необхідність” знімати з того місця, де найкраще видно протест. Натомість правоохоронці назвали його “клоуном”. Він також запитував, чому вони повинні піти з цього місця, на що поліцейський сказав: “Або забираєш (камеру. – Ред.), або я зламаю”. З цими словами на журналістів напали й виштовхали їх з газону. 

Після цього правоохоронці обурилися тим, що журналіст продовжував знімати, погрожуючи зламати йому камеру. І з цими словами зламали стабілізатор, а тому прямий ефір довелося перервати. Журналісти викликали поліцію і написали заяву про скоєння злочину.

Згодом речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко сказав Громадському, що не знає про цей інцидент, натомість наголосив на потребі з’ясувати всі обставини.

“Треба розбиратися, зараз з’ясуємо. Знаючи Богдана Кутєпова, нічого не можу сказати, окрім того, що треба точно детально з’ясувати всі обставини пригоди”, – сказав він.

Нагадаємо, що з початку запровадження карантину в Україні зафіксували 18 випадків порушень свободи слова, пов’язаних з обмеженнями. 

Задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні Кабінет Міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації та карантин у всій країні до 24 квітня. Однак, як стверджують експерти, не всі рішення уряду відповідають Конституції, а деякі запропоновані урядом дії щодо посилення карантину, за їхніми словами, неможливо виконати. Український уряд посилив карантин по всій країні із 6 квітня, а згодом продовжив його до 11 травня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter