Патрульного з Житомирщини, який заради зізнання цілився в голову підлітку, знову викрили на катуваннях

Дата: 04 Червня 2021
A+ A- Підписатися

На Житомирщині про підозру в катуванні повідомили патрульному поліцейському. Раніше його вже викрили на факті знущання з підлітка заради зізнавальних свідчень.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Слідчі встановили, що під час спілкування в приміщенні відділення поліції з юнаком, який заявив про вчинення крадіжки. Правоохоронець неодноразово завдав йому ударів у голову та тулуб, намагаючись покарати за “погану поведінку” та залякати. Як розповіли у ДБР, побиттям постраждалого змусили написати пояснення, що ніякої крадіжки не сталося.

Про нові факти катувань поліцейського дізналися, коли розслідували справу про знущання з двох підлітків. На початку року правоохоронці тримали на дорозі між населеними пунктами двох хлопців. Їх били та знущалися з них, щоб отримати зізнання в нібито крадіжці авто. Згодом на місце приїхали двоє патрульних, зокрема вищезгаданий. 

Він, як зазначили в Офісі генерального прокурора, дістав пістолет, перезарядив його та приставив до голови одного з потерпілих і спустив гачок, вимагаючи надати відомості щодо викрадення. Між двома інцидентами, як зазначили правоохоронці, пройшло всього декілька годин.

Нагадаємо, що минулого року за скоєння злочинів звільнили 142 поліцейських, водночас зафіксували й понад сотню справ щодо ймовірних тортур з боку правоохоронців. 

В Україні на МВС із бюджету витрачають мільярди гривень. Згідно з дослідженням Світового банку, Україна посідає п’яте місце у світі за витратами на правопорядок і 158-ме за рівнем верховенства права. 

Однак більшість громадян, як свідчать соціологічні опитування, не вважають роботу поліції ефективною та думають, що від насильства там не застрахований ніхто. За останні два роки побільшало тих, хто не готовий це терпіти.

Експерти кажуть, що однією зі складових ефективності поліції, яка прямо впливає на ставлення до громадян та кількість порушень прав людини, є гідні умови праці. Однак, як показують дослідження, в Україні для поліцейських вони такими не є. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter