Підозрюваного у нападі на знімальну групу в столичному Гідропарку відправили під домашній арешт

Дата: 07 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Дніпровський райсуд Києва відправив під домашній арешт чоловіка, який підозрюється в нападі на знімальну групу телеканалу ZIK у столичному Гідропарку.

Про це повідомляє прокуратура Києва. 

2 квітня журналісти вирушили до Гідропарку, щоб перевірити, як кияни дотримуються карантину. Під час роботи знімальної групи на спортивному майданчику до журналістів почали чіплятися молодики.

“Нас намагалися побити, нас штовхали, мене та оператора вдарили, намагалися побити камеру та лаялися”,розповідала про інцидент журналістка Алла Жизневська.

Чоловік, який напав на знімальну групу, заявляв, що йому “начхати на заборону” та “начхати на закон”, бо спортивний майданчик у парку – це єдине місце, де він може займатися спортом.  Також він стверджував, що за порушення карантину йому “ніхто нічого не зробить”.

Суд відправив нападника під домашній арешт до 3 червня 2020 року включно. Його підозрюють за статтями щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та погрозі або насильстві стосовно журналіста.

Нагадаємо, що задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні Кабінет Міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації та карантин у всій країні до 24 квітня. Однак, як стверджують експерти, не всі рішення уряду відповідають Конституції, а деякі запропоновані урядом дії щодо посилення карантину, за їхніми словами, неможливо виконати

Із 6 квітня уряд посилив карантин по всій Україні. За порушення правил уже покарали чоловіка у Львові, який гуляв парком без маски та напав на поліцейських, що його зупинили, а також чоловіків, які хотіли потренуватись у столичному Гідропарку. Лише за один день поліція по всій Україні склала 192 адмінпротоколи за порушення карантинних заходів.

Водночас нещодавно суд не став карати львів’янку, яка під час карантину вийшла на роботу, щоб пошити маски.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter