За перший день “жорсткого” карантину поліція склала майже дві сотні протоколів на порушників

Дата: 07 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

6 квітня поліція склала 192 адмінпротколи за порушення карантинних заходів.

Про це повідомили в Нацполіції. 

Найбільше порушників карантину виявили в Дніпропетровській, Львівській, Одеській областях та в місті Києві. Переважно правопорушення стосувалися відвідування парків та скверів, а також недотримання умов самоізоляції. Задля стеження за додержанням карантину на вулиці українських міст вивели 22 тисячі правоохоронців – поліції та Нацгвардії. Зокрема, 7 тисяч співробітників залучено безпосередньо для патрулювань у парках, скверах тощо.

“Це піші й автомобільні наряди, це несення служби на перевірочних пунктах, охорона лікувальних закладів та місць обсервації. Поліцейські продовжують проводити превентивну роботу та роз’яснюють громадянам норми постанови Кабінету Міністрів України щодо нових обмежувальних заходів на період карантину. Водночас сьогодні складено 192 адміністративні протоколи за порушення карантину”, – розповів заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич

Крім того, із запровадженням додаткових обмежень, як розповіли в поліції, до правоохоронців щодня надходять повідомлення від громадян про порушення, пов’язані із правилами карантину. Із початку карантинних заходів на спецлінію 102 надійшло понад 26 тисяч повідомлень. За 6 квітня, наприклад, надійшло більш ніж 1 200 повідомлень.

“На зауваження поліцейських порушники реагують по-різному. Але ми вкотре наголошуємо: наше завдання – не покарати, а попередити правопорушення. Поліцейські роз’яснюють положення постанови і проводять профілактичну роботу. Звісно, на правопорушників, які не дослухаються до поліцейських, складаються адміністративні протоколи”, – зазначив Олександр Фацевич.

Він додав, що поліція контролюватиме дотримання карантинних обмежень біля церков.

“Ми вже провели бесіди із представниками різних конфесій і роз’яснили необхідність проведення богослужінь в онлайн-режимі. Разом із тим стежитимемо, аби віряни не порушували норму щодо можливості збору в одному місці до 10 осіб і дотримувалися при цьому безпечної дистанції”, – сказав Фацевич.

Нагадаємо, що задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні Кабінет Міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації та карантин у всій країні до 24 квітня. Однак, як стверджують експерти, не всі рішення уряду відповідають Конституції, а деякі запропоновані урядом дії щодо посилення карантину, за їхніми словами, неможливо виконати

Із 6 квітня уряд посилив карантин по всій Україні. За порушення правил уже покарали чоловіка у Львові, який гуляв парком без маски та напав на поліцейських, що його зупинили, а також чоловіків, які хотіли потренуватись у столичному Гідропарку.  Водночас нещодавно суд не став карати львів’янку, яка під час карантину вийшла на роботу, щоб пошити маски.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter