Підозрювана в корупції віцепрем’єрка Стефанішина може стати новою очільницею Мін’юсту

Дата: 10 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, підозрювана в корупції, може очолити Міністерство юстиції замість Дениса Малюськи. 

Про це з посиланням на власні джерела розповідають журналісти “Української правди”. 

Фото: ecopolitic.com.ua

Стефанішина вже працювала в Міністерстві юстиції за часів Віктора Януковича, коли відомство очолювала Олена Лукаш

Тоді під час роботи Стефанішина стала однією з посадовців, які займалися тендером на проведення трьох порівняльних досліджень українського законодавства з європейським. Журналісти Bihus.Info розповідали про цю закупівлю ще 2015 року й порахували, що одна сторінка аналізу коштувала від 1,4 тисячі до 4,5 тисяч гривень, втім непокоїла розслідувачів не лише ціна, а і якість проведеної роботи.

Так, матеріали містили емоційні коментарі, зроблені в режимі правки. Наприклад, на одній зі сторінок було написано російською: “Мысль отсутсвует”, а на іншій – “Бред”.

Стефанішина всього кілька років тому вводила в оману громадськість щодо перебігу справи. Про підозру їй повідомили в жовтні 2019-го, а торік ВАКС провів перше засідання в справі. 

За даними джерел УП у команді президента Зеленського, чинний міністр юстиції Денис Малюська вже деякий час тому підписав заяву про свою відставку, але без дати, і в хід її поки не пустили. Як переконують співрозмовники УП, Стефанішину планують призначити віцепрем’єркою з євроінтеграції та міністеркою юстиції.

Нагадаємо, чинний міністр юстиції Малюська на посаді вже не вперше робить суперечливі заяви, що демонструють неповагу до прав людини. До прикладу, дозволяв собі жартувати про ймовірне зґвалтування трансгендерної жінки в чоловічій камері колонії. Також, коментуючи мобілізацію до армії в’язнів та проходження ними ВЛК, сказав, що влада “не обирає людей на парад”. 

Кілька років тому він відкрито заявив, що права людини не в пріоритеті очолюваного ним відомства. 

Попри критику правозахисників “сором” міністр відчуває за роботу інших. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter