Окупантам у Криму не потрібна допомога в боротьбі з коронавірусом від України

Дата: 10 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Незаконний “перший віцеспікер парламенту Криму” Юхим Фікс заявив, що Криму і його жителям не потрібна допомога Києва в боротьбі з коронавірусною інфекцією.

Так він відреагував на інформацію українського віцепрем’єра Олексія Резнікова про готовність розгорнути гуманітарні табори на адмінкордоні Криму з Херсонською областю через погіршення ситуації з поширенням коронавірусної інфекції та дефіцитом ліків на півострові, передає “Крим.Реалії“.

Юхим Фікс

“Нехай вони спочатку розберуться з коронавірусом у себе в країні, де ситуація дуже важка і складна. А ми розберемося самі. Ситуація з коронавірусом у нас стабільна і контрольована, засобів і фахівців досить, і допомога з боку нам не потрібна. Якщо раптом ситуація загостриться, нам нададуть допомогу суб’єкти Російської Федерації“, – сказав Фікс агентству Новости Крым.

Напередодні повідомлялося, що в аптеках Севастополя спостерігається дефіцит російського антибіотика “Азитроміцин” у зв’язку з підвищеним попитом на цей препарат через пандемію коронавірусу, а також через те, що він не надходить від постачальників із сусідньої Росії.

Представництво президента України в Автономній Республіці Крим занепокоєне критичною гуманітарною ситуацією, яка склалася в Криму через поширення коронавірусної інфекції. Кремлівський куратор у Криму Сергій Аксьонов на початку листопада заявив, що на півострові не запроваджуватимуть обмежень для туристів через коронавірус. За даними Украероруху, Росія збільшила частку незаконних польотів до окупованого Криму.  

Меджліс кримськотатарського народу закликав Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні та Моніторингову місію ООН з прав людини відвідати Крим через “катастрофічну епідеміологічну ситуацію, викликану високим темпом зростання захворюваності на коронавірус”. Меджліс також ініціював збір допомоги хворим на коронавірус у Криму.

 

Окупаційна влада півострова звітує про 221 новий випадок зараження COVID-19 за останню добу. З них 148 – в АР Крим та 73 – в Севастополі.
 
Незаконне “міністерство охорони здоров’я Криму” повідомляє про дві нові смерті від коронавірусної інфекції. Кримська правозахисна група стверджує, що Росія спеціально занижує кількість померлих від коронавірусу.
 
Нагадаємо, стаття 56 Конвенції про захист цивільного населення зобов’язує РФ за допомогою всіх наявних у неї засобів забезпечувати й підтримувати діяльність санітарних і лікарняних установ і служб, охорону здоров’я і громадську гігієну на окупованій території Криму, що охоплює також профілактичні та превентивні заходи, необхідні для боротьби з поширенням епідемій.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter