Коронавірус у Криму: на КПВВ з Кримом уряд готовий розгорнути гуманітарні табори

Дата: 09 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Українська влада готова розгорнути гуманітарні табори на адмінкордоні з тимчасово окупованим Кримом через погіршення ситуації з поширенням коронавірусної інфекції та дефіцитом ліків на півострові.

Про це в інтерв’ю Радіо Свобода розповів міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій (Мінреінтеграції) Олексій Резніков.

“Безумовно, ми готові розгортати гуманітарні табори на лінії розмежування, біля наших КПВВ і обладнати в тому числі аптечними кіосками. Ми в спрощеному режимі приймаємо гуманітарні вантажі від гуманітарних організацій. А в Мінсоцполітики швидко дають відповідь відповідно. І ці вантажі потім можуть потрапити через КПВВ на окуповані території в інтересах людей”, – сказав він.

Представництво президента України в Автономній Республіці Крим занепокоєне критичною гуманітарною ситуацією, яка склалася в Криму через поширення коронавірусної інфекції. Кремлівський куратор у Криму на початку листопада заявив, що на півострові не запроваджуватимуть обмежень для туристів через коронавірус.

Меджліс кримськотатарського народу закликав Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні та Моніторингову місію ООН з прав людини відвідати Крим через “катастрофічну епідеміологічну ситуацію, викликану високим темпом зростання захворюваності на коронавірус”. Меджліс також ініціював збір допомоги хворим на коронавірус у Криму.

Кримчани в соцмережах нарікають на брак ліків у Криму. Окупаційна влада заперечує дефіцит медичних препаратів, наполягаючи, що кримчани часто займаються самолікуванням, а ліків, які призначаються за рецептами, вистачає. 

Кримська правозахисна група стверджує, що Росія спеціально занижує кількість померлих від коронавірусу. 

Нагадаємо, стаття 56 Конвенції про захист цивільного населення зобов’язує РФ за допомогою всіх наявних у неї засобів забезпечувати й підтримувати діяльність санітарних і лікарняних установ і служб, охорону здоров’я і громадську гігієну на окупованій території Криму, що охоплює також профілактичні та превентивні заходи, необхідні для боротьби з поширенням епідемій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter